Dam
2021-07-27 11:00:00
Karlernäs förstärker BK Häcken

BK Häcken förstärker truppen med 27-åriga Julia Karlernäs. Den allsidiga spelaren kommer senast från Sevilla FC och kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

 

Karlernäs föddes i Torsby, kanske mest känt som Sven-Göran Erikssons födelseort, och inledde sin fotbollskarriär i Västanviks AIF. 2009 anslöt hon till Mallbackens IF och med ett mellanstopp i amerikanska Embry-Riddle Soccer hamnade hon 2015 i Hammarby. Säsongen därpå återvände hon till Mallbacken innan hon 2017 skrev på för Piteå IF. Där spelade hon fyra säsonger och tog 2018 SM-guld med klubben. Samma säsong stod hon för 11 mål i Damallsvenskan och utsågs dessutom till ligans viktigaste spelare. I december 2020 värvades hon av spanska Sevilla FC, för vilka hon gjort 19 ligamatcher under 2021. Kontraktet med andalusierna sträckte sig till 1 juli i år och hon lämnar nu Spanien för att förstärka BK Häcken under de närmsta två och ett halvt åren.

Karlernäs har flera ungdomslandskamper på sitt CV och hon har också spelat fem A-landskamper. Debuten i A-landslaget kom i VM-kvalmatchen mot Ukraina den 30 augusti 2018.

 

Julia Karlenäs om flytten och varför hon valde BK Häcken:

– Det känns superbra, jag är jättetaggad och glad över att vara här. BK Häcken är en stark förening och en klubb med bra förutsättningar och höga ambitioner. Jag kommer hit för att vinna och vi ska vara med och fightas om SM-guldet, säger hon och kommenterar sig själv som fotbollsspelare:

– Jag är en spelare som tror på stenhårt jobb, har mycket vilja och passion och stor noggrannhet i mitt spel.

 

Huvudtränare Mats Gren är nöjd över att få in Karlernäs, som kan användas på flera olika positioner:

– Julia är klok och spelskicklig spelare. Hon har en bra passningsfot, jättebra inställning och mycket rutin från både Damallsvenskan och internationellt spel. Vi är otroligt glada över få in henne med den rutinen och den kvaliteten hon har.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved