Kizito fick äntligen göra sitt första allsvenska mål - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-09-01 21:22:24
Kizito fick äntligen göra sitt första allsvenska mål

Han har väntat och längtat och äntligen kom det. Genom en kylig och behärskad lobb mot ett öppet Falkenbergmål gjorde Kwame Kizito sista första allsvenska mål.

– Jag har väntat länge på det här och jag är så glad nu, säger han.


Det stod fortfarande ”bara” 2-1 till BK Häcken när klockan tickade upp över 84 minuter. Då hittade Daleho Irandust Kwame Kizito i djupet. Falkenbergs målvakt bestämde sig för att lämna sitt straffområde för att försöka hinna först på bollen men Kizito vann motlägget och plötsligt var målet öppet. Med en enkel innersida lobbade han bollen från 20 meter, över två Falkenbergsförsvarare och in i det öppna målet. 

– När jag tittade upp så såg jag att målet var öppet så jag bestämde mig för att skjuta. Jag kände mig säker på att den skulle gå in, säger han.


Rasmus Lindgren var kanske längst ifrån situationen men trots det så var lagkaptenen ändå en av de första som var framme hos Kizito, som jublande glad firade sitt första mål framför Häckenklacken. Det var en fin scen när Lindgren länge kramade om honom och sa några väl valda ord.

– Rasmus säger alltid bra saker till mig, det var fint av honom och alla de andra i laget som kramade om mig, säger Kizito.


Men det första målet nu avklarat ser han fram emot fler.

– Det var en stor lättnad att äntligen göra det första målet. Jag har kämpat för det länge och nu när det har kommit så tror jag att det kommer komma fler, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.