Kizito målskytt i oavgjort U21-derby - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-06 20:36:33
Kizito målskytt i oavgjort U21-derby

Ett mål i vardera halvlek gav ett oavgjort resultat på Kamratgården i dagens derby i U21-Allsvenskan. Kwame Kizito gjorde BK Häckens mål och visade att formen blir bättre och bättre.   

– Jag försöker trycka på hårt för att göra fler mål, jag vet att min tid kommer, säger målskytten.


BK Häcken mönstrade en stark startelva i bortamatchen mot IFK Göteborg i U21-Allsvenskan. Men trots det hade laget svårt att hitta rätt i spelet. Planen var hal och svårspelad och stundtals haglade det, vilket naturligtvis inte heller gjorde det enklare att spela bra fotboll. BK Häcken kunde dock ändå ta ledningen i den 19:e matchminuten när Kwame Kizito fick in bollen efter en tilltrasslad situation.

– Jag var på rätt ställe och lyckades på något sätt få in bollen i mål, säger han.


Kwame Kizito kom som bekant till BK Häcken från hemlandet Ghana när övriga laget var på träningsläger i Sydafrika. Att acklimatisera sig till den nya fotbollstillvaron och den nya omgivningen är naturligtvis något som tar lite tid. 

– Tränaren lär mig mycket och ger mig också mycket motivation. Jag känner att jag blir bättre dag för dag och hoppas jag är med i laget snart, fortsätter han.


Efter paus fick han se IFK Göteborg kvittera på straff i den 75:e matchminuten genom Adil Titi, vilket alltså blev matchens sista mål. BK Häcken tog annars tag i taktpinnen i andra halvlek men man hade svårt att skapa några direkta målchanser. Enligt U21-ansvarig Teddy Olausson så var det svårt att hitta rytm i spelet.

– Svår match med långsamt spel och bollen studsar och far en del. Det blir en annan typ av fotboll när det är vanligt gräs, det blir inget riktigt flyt. De var dessutom ganska bra i sitt presspel vilket gjorde det svårt för oss, säger han.


I slutet backade Blåvitt hem rejält och de spelade med fembackslinje. BK Häcken låg på för ett segermål men närmare än när Samir Maarouf högg på en retur efter Mervan Celiks kom man inte.

– Vi borde vinna en sån här match tycker jag men sett till hur matchen blev så var det kanske rättvist med oavgjort. Men jag tycker vi borde ha kommit upp lite till så att vi hade kunnat avgöra matchen, avslutar Teddyn Olausson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.