Herr
2019-09-03 19:50:16
Kizito med dubbla mål i BK Häckens derbyseger

Första allsvenska målet i söndags. I dag var Kwame Kizito tillbaka på Bravida Arena – och återigen som målskytt.

– Målet i söndags betydde mycket för mitt självförtroende, säger han.

När Kwame Kizito satte spiken i kistan med sitt 3-1-mål i matchen mot Falkenberg i söndags så var det samtidigt också hans första allsvenska mål. Glädjen då visste inga gränser och när han i dag var tillbaka på Bravida Arena för derby i U21-Allsvenskan mot IFK Göteborg så kunde man riktig se hur mycket målet betytt för honom. Det fina rörelseschemat och huvudspelet har han visat prov på tidigare men nu fick vi också se en betydligt mer självsäker Kizito som gjorde det mesta rätt. Han vann närkamper, han dribblade och han tog för sig. Och framför allt gjorde han två mål. Redan efter nio minuter kom det första målet och det var inget snack om saken när han väl fick läget. En fin passning från Samir Maarouf snett inåt bakåt, bra mottagning och sen upp med bollen i nättaket.

– Det var ett fint mål, jag fick en bra träff och det var skönt att se den gå in, säger Kwame Kizito.

Målet kom efter en inledning av matchen där BK Häcken per omgående hade tagit tag i händelserna genom ett bra presspel och noggrant passningsspel. Bortalaget hade inte mycket att sätta emot utan fick finna sig i att jaga boll på den egna planhalvan. I den 19:e matchminuten hängde de inte med – Alexander Nilsson revs ner och BK Häcken fick straff. Oskar Sverrisson fick dock inte den träffan han ville ha och bollen gick över. I fortsättningen av halvleken kunde Blåvitt jämna ut spelet en aning men efter 45 minuter så var det Bollklubben som ledde matchen både resultatmässigt och på poäng.

– Vi gör en bra första halvlek men det känns som vi borde ha haft ledningen med minst 2-0, säger Kwame Kizito.

I inledningen av den andra halvleken var det Blåvitt som var något piggare men de hade fasligt svårt att skapa några chanser mot BK Häckens mål, som för dagen vaktades av Alexander Nadj. I den 55:e matchminuten dök läget istället upp för hemmalagets Alexander Nilsson som med en fin vristträff stänkte in bollen i bortre hörnet från strax utanför straffområdet. Även om det var över en halvtimme kvar av matchen så kändes det mer eller mindre avgjort.

– Vi hade väldigt bra kontroll på matchen, de skapade i stort sett ingenting, säger Kwame Kizito.

Och ett andra mål som fastställde slutresultatet till 3-0 skulle också alltså komma från ghananen. Inbytte Marcus Bärkroth hittade Kizito inne i straffområdet med en fin passning.

– Jag tog emot den på bröstet och satte den. Jag kände mig säker när jag fick läget, säger Kizito.

Med två mål och övertygande spel visade Kwame Kizito att han kommer bli nyttig för BK Häcken i slutspurten av Allsvenskan.

– Jag tror att det här var min bästa match hittills. Jag gör det som tränaren säger till mig och han uppmuntrar mig hela tiden. Det har varit svårt att komma till nytt land och nytt lag men jag har haft tålamod och nu har rätt tid kommit. Men det bästa har inte kommit än, säger han.