Herr
2023-01-25 18:30:00
Kristoffer Lund inför träningsmatchen: ”Det är nu man kan jobba och bli bättre”

På torsdag spelar BK Häckens herrar årets första hemmamatch när de tar emot Fredrikstad FK på Bravida Arena.

 – Det är nu vi kan chansa och pröva lite nya grejer för att förbättra det vi behöver bli bättre på, säger Kristoffer Lund.

 

Det är årets första hemmamatch, och även den sista matchen innan förra årets SM-guldvinnare åker på träningsläger i Marbella. För ytterbacken Kristoffer Lund är det därför viktigt med vinst mot norska Fredrikstad FK på Bravida.

 – Det är klart att vi vill göra en bra sista match. Vi vill ha ett bra fundament innan vi åker till Marbella med laget. Det är ett tight schema där nere och då är det viktigt att vi har en bra upplevelse från matchen mot Fredrikstad, säger han.

 Lund ser även matchen som ett tillfälle att få testa på nya spelstilar och att utvecklas.

 – Vi har i försvaret pratat mycket om hur högt vi ska stå och när vi ska droppa. För att bli bättre måste man vara modig och chansa lite, så en sådan här match är ett utmärkt tillfälle att få öva på det och prova lite nya grejer. Det är också en möjlighet att se vad man gör bra och vad man kan lägga lite extra energi på, säger han.

 Förra veckans träningsmatch mot Norrby IF slutade i storvinst med 5–2. Men Kristoffer Lund tar ändå med sig lärdomar till kommande match.

 – Vi släppte in två mål mot Norrby, så även om vi fortsätter med samma spelstil nästa match måste vi komma ihåg att fokusera på rummet bakom oss. Men vi ska vara modiga, stå upp och försvara framåt. Om de sparkar långt måste vi droppa. Men det är också viktigt för backlinjen att hjälpa laget framåt, säger han.

 

Den kommande matchen är även ett tillfälle då Kristoffer Lund kommer att försöka ha roligt med lagkamraterna.

 – Nu kan man verkligen ha kul när man spelar. Det är en bra övning också, att inte bli för seriös med det samma. Man ska approacha matcherna så seriöst som möjligt, men nu kan man lägga lite extra energi på att verkligen njuta av spelet. Det blir en bra connection i laget och oss spelare emellan. Och det är ju viktigt sedan när säsongen drar i gång, säger Kristoffer Lund.


Läget i truppen: 

Ali Youssef, Tobias Sana och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Tobias Carlsson har ådragit sig en ledbandsskada. Romeo Amane har en överansträngd höft. Mikkel Rygaard har en känning.

 

Truppen:

Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Franklin Tebo, Even Hovland, Johan Hammar, Valgeir Fridriksson, Kadir Hodzic, Tomas Totland, Kristoffer Lund, Sigge Jansson, Samuel Gustafson, Simon Gustafson, Oscar Uddenäs, William Nilsson, Blair Turgott, Benie Traore, Pontus Dahbo, Momodou Sonko, Lars Olden Larsen, Ibrahim Sadiq, Charlie Axede, Semir Bosnic, Albin Skoglund och Kwasi Poku.

 

BK Häcken – Fredrikstad FK

Datum: Torsdag 26 januari.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 18.00.
Fri entré

Matchen sänds på Discovery+

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved