Kryss igen trots Irandusts drömmål - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-22 21:00:58
Kryss igen trots Irandusts drömmål

BK Häcken får fortsätta vänta på årets första trepoängare. Mot Sirius kom tredje raka krysset, trots ett drömmål från Daleho Irandust.

– Vi har inte turen med oss riktigt, det är irriterande, säger 22-åringen. 


Nej, det vill sig inte riktigt i upptakten av årets allsvenska. I alla fall inte när det kommer till att vinna. För trots ledning två gånger om så fick BK Häcken ”bara” med sig en poäng från bortamötet med Sirius. 

Det började ju annars så bra. Daleho Irandusts bedrift när han satte 1-0 i den 17:e matchminuten var en smått utomjordisk prestation. Efter en felpass från en Sirius-spelare så gick bollen till ”Dalla” som petade bollen framför sig och från mittcirkeln, inne på den egna planhalvan, drog han till med sin guldklimp till vänsterfot. Bollen borrade sig iväg likt en golfboll efter ett klockrent utslag, och landade 60 meter bort i Lukas Jonssons målbur.

– Jag fick bollen efter en dålig passning. Jag tog med den framför mig och hade bara Gustaf med mig, samtidigt som jag såg att målvakten var långt ute. Det var en bra skruv på bollen och den kom i krysset, det var ett okej mål.


”Okej mål” – dagens underdrift…?

Det dröjde dock inte länge förrän Sirius kvitterade efter en situation när Bollklubben inte lyckades få bort bollen vid det egna straffområdet och Nahom Girmai Netabay kunde stänka in bollen bakom en chanslös Peter Abrahamsson.

Spelmässigt var det Sirius som så här långt kändes något hetare. Deras höga press bet bra och Bollklubben, som valde att försvara sig relativt lågt, kom inte riktigt loss i de omställningar som man hoppats på. Inte förrän Leo Bengtsson satte fart i den 33:e matchminuten. Det kändes nästan som en inövad variant för precis när Bengtsson gjorde sitt ryck kom den långa passningen från Rasmus Lindgren. Med millimeterprecision damp bollen ned framför Bengtsson som tog med sig den i steget, avslutade med sin högerfot i mål och vi var återigen i förarsätet.

– Spelet kändes bättre och bättre och vi var inne i en bra period när vi gör 2-1, synd att vi inte kunde få in en till där, fortsätter Irandust.


Men det var i alla fall ledning i paus och den var skön.

Och bara tio minuter in i andra halvlek kunde den ha utökats. Gustaf Nilsson sprang sig till ett bra läge och om hans hårda högerskott hade gått i mål i stället för i burgaveln så kanske vi hade fått en annan utgång av matchen. Men istället för 1-3 på resultattavlan så kunde Sirius kvittera kvarten in i halvleken. Mindre kalabalik utbröt i Häckenförsvaret efter ett inlägg från höger och när Joona Toivio gjorde ett sista desperat försök att rensa undan bollen så stod Yukiya Sugita i vägen och fick bollen på sig och bollen studsade in i mål. Olyckligt men sett till matchbilden inte helt orättvist.

– De hade mycket boll och en del bra lägen men sett till hela matchen så hade vi bäst och mest lägen. Det är tråkigt, vi hade hoppats på tre poäng. Jag tycker vårt spel blir bättre och bättre match för match men vi har fler nivåer, säger Irandust.


Hemmalaget fortsatte att visa upp ett fint possesionsspel och ett uppoffrande försvarspel och Bollklubben hade fortsatt svårt att skapa chanser. Men precis som mot Malmö i torsdags blev det något av en gulsvart (eller för dagen vit) forcering i slutet i jakten på årets första seger. Det första stora läget kom när inbytte Ali Youssef spelade in bollen fint till en annan inbytt spelare, Adnan Maric, som så när fick en tå på bollen. En stund senare var det Ali Youssef själv som var nära. Erik Friberg levererade en briljant 35-meterspassning i djupet till Youssef som kom i ett en-mot-en-läge mot en ensam försvarare. Youssef fintade och gick inåt och det kändes som han revs ner precis när han skulle avsluta. Men ingen åtgärd från domaren.

Och på stopptid kom så det allra bästa läget. Adnan Maric, som visade prov på sitt fina huvudspel mot Malmö, kom upp perfekt på ett inlägg från höger men hans stenhårda nick gick klockrent i stolpen. Med tanke på den stolpträffen var det BK Häcken som var närmast ett segermål men Sirius saknade inte chanser tidigare i matchen och med tanke på hur starka de var spelmässigt så resultatet kändes rättvist. Något som BK Häckens tränare Andreas Alm också höll med om.

– Det bästa med fotboll är att det blir rättvist till slut, så också idag. Det fanns lägen för oss på slutet men det spelar ingen roll, oavgjort var vad vi förtjänade och presterade så då fick vi det.


Redan på torsdag är det som bekant match igen, då väntar Elfsborg i cupkvartsfinalen på Bravida Arena. 

– Det är bara se till att vi blir bättre så att vi kan få en seger. Vi behöver det för att få en boost i laget. Det känns inte som att säsongen är igång förrän man har en seger, säger Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.