Kryss och femte raka matchen utan seger - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-06 17:00:03
Kryss och femte raka matchen utan seger

Två drömmål från respektive lag gjorde att det blev delat pott på Bravida. BK Häcken låg på för ett segermål men Östersund lyckades reda ut stormen och för femte matchen i rad går vi segerlösa av planen.

– Jag tycker vi är överlägsna i de tre senaste hemmamatcherna men ändå har vi bara tagit en poäng på dem, det är irriterande, säger Daleho Irandust efter 1-1-matchen.


BK Häckens tunga segerlösa svit är nu uppe i fem matcher, den senaste trepoängaren kom hemma mot Falkenberg den 1 september. I andra halvlek var det ett rejält tryck mot Aly Keita i Östersunds mål men det där sista saknades även den här dagen.

– Bollen går inte in. Vi kommer till lägen men antingen räddar målvakten eller så skjuter vi utanför och dessutom hade vi en i ribban. Det är inte första gången det är så här, säger Irandust.


Det var Irandust som mycket vackert gav Bollklubben ledningen i slutet av den första halvleken. Framspelningschippen från Erik Friberg var delikat. Mottagningen, vändningen och 

och avslutningen av Irandust höll samma klass.

– Jag vet att Friberg kan chippa in den till mig i ett sånt läge så jag sticker och vet att han kommer att se mig. Jag tar ner den och slår in den i bortre. Det var skönt att se den gå in. 


Förutom målet hade dock hemmalaget svårt att skapa några direkta farligheter i den första halvleken. Östersund stod upp bra i defensiven och var även framme och hotade offensivt ett par gånger men Peter Abrahamsson gjorde starka ingripanden. 

Alldeles i inledningen av andra halvlek träffade Paulinho ribban efter ett fint anfall och bra avslut. 2-0 där och matchen kanske hade fått en annan utgång. Men istället kunde Jordan Attah Kadiri genom ett kanonskott kvittera i matchminut 58, vilket alltså blev matchens sista mål. Det saknades dock inte hemmachanser, vi minns särskilt Paulinhos drömläge med dryga kvarten kvar. Han fick bollen rakt framför mål. Ett läge som vår skyttekung oftast förvaltar, något som även BK Häckens tränare Andreas Alm var inne på efter matchen.

– När vi får vår bäste målskytt och förra årets skytteligavinnare i ett sånt läge så vinner vi oftast. Så blev det tyvärr inte denna gång. Det är en besvikelse att vi bara tar en poäng. 


BK Häckens ineffektivitet framåt har diskuterats tidigare och inte heller i dag saknades den rätta skärpan eller så var marginalerna mot oss.

– Vi är inne i en period där vår effektivitet är låg. Vi skapar stora chanser i dag framför deras mål, och missar vi dem så kommer vi inte vinna matcher. Normalt sett sätter vi sådana lägen men vi gjorde det inte i dag heller, säger Andreas Alm.


Nu väntar ett landslagsuppehåll innan de tre sista allsvenska matcherna. Daleho Irandust åker iväg med U21-landslaget på tisdag för att spela hemmamatch mot Island och därefter bortamatch mot Luxemburg.

– På ett sätt är det skönt att komma i väg till en ny miljö med annan målsättning och där finns det något att spela för just nu. Det är jobbigt nu när det går så tungt för oss men vi som är fotbollsspelare ska klara av att gå ut på planen och göra vårt bästa och vi ska se till att göra en bra avslutning i de sista tre matcherna, säger Irandust.


Nästa allsvenska match är den 19 oktober borta mot Helsingborg. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.