Herr
2019-02-20 12:00:00
Kwame Kizito är spelklar för BK Häcken
Pappersarbetet är avklarat, nu är Kwame Kizito spelklar för BK Häcken. Anfallaren är därmed aktuell till matchtruppen redan på söndag, mot FC Rosengård i Svenska Cupens andra omgång.

Väntan har varit lång, sedan BK Häcken började titta på Kwame Kizito redan i fjol vinter men nu är 22-åringen äntligen klar för spel i den gulsvarta tröjan.
Efter en träningsvecka på egen hand, när laget var på träningsläger i Sydafrika, och en vecka tillsammans med laget, spelade han sin första träningsmatch, med reservlaget, mot Elfsborg i måndags. Men nu är alltså alla papper på plats för att Kizito ska få spela tävlingsmatcher för BK Häcken.
– Kwame fick en perfekt start med Christian (Lundström) på GPA medan vi var på läger i Sydafrika. Det var ett tag sedan han spelade match men han klarade, tack vare bra träning senaste veckorna, hela 80 minuter. I matchen mot Elfsborg var han ofta spelbar, höll sig i den position vi önskar att vår 9:a gör och sökte kombinationer i rätt läge. Han behöver mer tid och det har vi att ge honom, säger tränare Andreas Alm.
Återstår att se om Kwame Kizito tar plats i matchtruppen mot FC Rosengård på söndag. Svenska Cupens andra omgång ser ni på plats på Malmö IP – åk med Getingarna på deras bortaresa – eller på CMore. Köp matchen via den här länken, så går en del av summan till föreningen.
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved