2022-11-14 20:00:00
Landslagssvepet: Anna Csiki med mål och dubbla assist i 3–0-seger

Just nu är flera spelare från BK Häcken på landslagssamling. Se nedan för hur det har gått för våra BK Häckenspelare!

Schweiz–Danmark, 1–2: Livia Peng, Stine Larsen, Mille Gejl Jensen.

Den elfte november spelade Schweiz hemma mot Danmark i en vänskapsmatch. Bortalaget vann matchen med 2–1. För Schweiz spelade Livia Peng den första halvleken och höll nollan efter att bland annat ha stått för en fantomräddning på ett skott utifrån. Stine Larsen spelade hela matchen medan Mille Gejl Jensen blev inbytt i den 67:e matchminuten.

Australien–Sverige, 4–0:  Aivi Luik, Elin Rubensson.

Det svenska landslaget ställdes mot det australiska. Från BK Häcken spelade Elin Rubensson och Aivi Luik. En match som Rubenssons Sverige förlorade med 4–0. Rubensson spelade från start och blev utbytt i den 57:e matchminuten. Aivi Luik startade på bänken men byttes in i minut 82.

Ungern–Uzbekistan, 3–0: Anna Csiki, Dora Zeller.

Ungern, med BK Häckens Anna Csiki och Dora Zeller, spelade mot Uzbekistan, en match Ungern vann med 3–0. I den 25:e minuten fick Anna Csiki dagens första assist när hon slog en hörna som nickades in i mål av BK Häckenkollegan Dora Zeller. Csiki upprepade bedriften i den 34:e matchminuten när ytterligare en hörna slagen signerad av henne nickades in i mål. Hon tryckte därefter själv in 3–0-måle, ett mål som fastställde slutresultatet i matchen.

(U23) Portugal–Sweden, 2–3: Marika Bergman Lundin, Josefine Rybrink, Anna Sandberg, Elma Junttila Nelhage.

I U23-landslagets 3–2 segern mot Portugal startade Marika Bergman Lundin och Josefine Rybrink. Anna Sandberg och Elma Junttila Nelhage byttes in i 64:e respektive 65:e matchminuten. Stor segerorganisatör blev Marika Bergman Lundin som satte 2–1-målet och 3–1-målet för Sverige.