2022-11-22 20:00:00
Landslagssvepet: Samuel Gustafson med landslagsdebut

Förra veckan var flera spelare från BK Häcken på landslagssamling. Se nedan för hur det gick för våra BK Häckenspelare!

Nederländerna–Danmark, 2–0: Mille Gejl Jensen, Stine Larsen.

I Danmarks 2–0-förlust mot Nederländerna kom Mille Gejl Jensen till spel från start. Hon byttes av i den 61:a matchminuten mot BK Häckenkollegan Stine Larsen.

Ungern–Uzbekistan, 5–0: Anna Csiki.

Ungern och Uzbekistan möttes för andra gången under det här landslagsuppehållet. Första matchen vann Ungern med 3–0. I det här returmötet vann Ungern dock med hela 5–0, och det med BK Häckens Anna Csiki från start.

Sverige–Mexiko, 2–1: Samuel Gustafson.

BK Häckens Samuel Gustafson landslagsdebuterade mot Mexiko. Han spelade hela matchen när Mexiko besegrades med 2–1 på Estadi Montilivi.

Sverige–Algeriet, 2–0: Samuel Gustafson.

Samuel Gustafson fick i landslagsuppehållets andra match fortsatt förtroende när han återigen startade på mittfältet. Det svenska landslaget vann med 2–0 mot Algeriet på Eleda Stadion i Malmö, och Samuel Gustafson fick återigen 90 minuter på plan.

Litauen–Island, 0–0 (5–6 efter straffar): Valgeir Lunddal Fridriksson.

Valgeir Lunddal Fridriksson spelade hela matchen när Island, på Darius and Girėnas Stadium, vann semifinalen i Baltiska Cupen på straffar mot Litauen. Island tog sig således till final i Baltic Cup som de vann mot Lettland, Lunddal Fridriksson spelade emellertid inte i den matchen.

Det är första gången ett inbjudet lag vunnit Baltic Cup, en turnering som har spelats sedan 1928.

(U21) Danmark–Sverige, 2–2: Oscar Uddenäs, Kristoffer Lund.

I träningsmatchen mellan de två nordiska nationerna fick båda BK Häckenspelarna Kristoffer Lund och Oscar Uddennäs speltid. Kristoffer Lund byttes in i halvtid och Oscar Uddenäs byttes in i den 80:e matchminuten.

(U21) Sverige–Azerbajdzjan, 8–1: Oscar Uddenäs.

Oscar Uddenäs öppnade målskyttet i 8–1-segern mot Azerbajdzjan när han i den 18:e matchminuten fick bollen i nät. Oscar Uddenäs byttes av i den 68:e minuten, vid ställningen 2–1.