Leonardo Farah Shahin lånas ut - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-09-01 11:00:00
Leonardo Farah Shahin lånas ut

Den 18-årige anfallaren Leonardo Farah Shahin skrev i fjol på ett A-lagskontrakt med BK Häcken. Nu lånas talangen ut till AFC Eskilstuna i jakten på mer speltid.

 

Leonardo Farah Shahin kom till BK Häckens akademi från IFK Uddevalla 2019. Han öste in mål i akademiserierna och i fjol belönades han med ett A-lagskontrakt som sträckte sig tre år. Han gjorde allsvensk debut i matchen mot Falkenberg den 3 oktober 2020, men i hård konkurrens har speltiden i Allsvenskan uteblivit för Farah Shahin.

Nu står det klart att han lånas ut till AFC Eskilstuna resten av säsongen. Laget ligger för närvarande på en åttondeplats i Superettan, med sex poäng upp till Landskrona på kvalplats.

 

Leonardo Farah Shahin:

– Jag ser fram emot det här, det ska bli en rolig utmaning. Det kommer bli ett spännande äventyr som kommer vara bra för mig och min utveckling. Superettan är en bra plattform för mig att visa upp mig på och förhoppningsvis kan jag komma tillbaka till BK Häcken som en bättre fotbollsspelare.  

 

Martin Ericsson:

– ”Leo” har framtiden för sig och det viktiga för honom är att han får kontinuerlig speltid. Vi såg Aiham (Ousou) ha en framgångsrik höst hos AFC i fjol och nu hoppas vi att Leo kan ha detsamma. Det är en stor talang som vi tror väldigt mycket på och vi hoppas att spel i Superettan kan utveckla honom vidare.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.