Dam
2022-01-28 16:18:31
Lidköping väntar i årets första match

Imorgon spelar damlaget sin första match för säsongen när Elitettan-laget Lidköpings FK gästar Bravida Arena. För huvudtränare Robert Vilahamn blir det hans första försäsongsmatch med laget och alla nyförvärv är med i truppen.

 

Damlaget har varit igång i exakt två veckor efter en välförtjänt semester. Trots flertalet spelare borta på grund av sjukdom under de två första veckorna kunde huvudtränare Robert Vilahamn förfoga över nästan hela sin trupp under den matchförberedande träningen på fredagen. Endast Loes Geurts saknades.

– Det har varit en lite hackig start på säsongen och spelare har kommit in och ut ur träning. Alla har tränat, men det var först idag som alla var med samtidigt. Det har gjort att vi tvingats upprepa saker och fått ta små steg framåt, vilket på ett sätt varit bra för då har vi kunnat sätta de tydligaste detaljerna i spelet. Det ska bli intressant att spela imorgon för då får vi se vad som funkar och vad vi behöver träna mer på, säger Robert Vilahamn och utvecklar vad de fokuserat på under säsongsinledningen:

– Vi jobbar mycket med speluppbyggnaden och hur vi ska ta oss fram och anfalla. Både hur vi tar oss fram i det lägre och hur vi ska göra massa mål. Sen jobbar vi också på att ta tillbaka bollen om vi inte lyckas göra målen. Vi ska anfalla ofta så att vi blir jobbiga att möta och aldrig bli passiva och fega. Vi ska komma på genombrott, få in mycket bollar bakom våra motståndare och vi ska försöka komma till mycket avslut. Vi ska spela med ett bra passningsspel med bra fart, anfalla ofta och när vi tappar den ska vi ta tillbaka bollen fort och anfalla igen.

Under lördagen väntar årets första test när Lidköpings FK gästar Bravida Arena. Klubben kom femma i Elitettan 2021, fyra poäng från uppflyttning.

– Vi har tränat på när vi har bollen och hur vi ska passera ett lag som ligger lågt och matchen är planerat utefter det. Vi vill ha mycket boll imorgon och försöka oss på våra varianter för att ta oss igenom motståndarna, och lyckas vi inte ska vi ha ett aggressivt återerövringsspel. Det är så jag vill att matchbilden ser ut imorgon – vi ska ha boll och försöka ta oss igenom dem och lyckas vi inte så ska vi ta tillbaka bollen så fort som möjligt och sedan försöka igen. Sen om matchbilden blir totalt annorlunda får vi träna på det, men jag hoppas att alla får spela sina minuter imorgon och chans att visa det vi tränat på.  

 

Läget i laget:

Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (sjuk) saknas.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Lisa Hall, Anna Csiki, Lotta Ökvist, Elma Junttila Nelhage, Luna Gevitz, Josefine Rybrink, Lisa Löwing, Hanna Wijk, Molly Johansson, Filippa Curmark, Julia Karlernäs, Marika Bergman Lundin, Elin Rubensson, Mille Gejl Jensen, Rosa Kafaji, Milica Mijatovic, Dilja Zomers, Stine Larsen, Johanna Rytting Kaneryd, Agla María Albertsdóttir.

 

BK Häcken – Lidköpings FK
Plats: Bravida Arena
Matchstart: Lördag 14.00

Fri entré, ingen biljett krävs för denna match - entré via huvudentrén. Följande sektioner är öppna: G, F, E, D.
 
Om du vill betala en valfri summa i inträde är du välkommen att swisha till Getingarnas tifo-verksamhet.

Getingarnas Swish-nummer: 123 388 36 91


Matchen kommer också sändas på bkhacken.se och via denna länken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved