Lindgren missar matchen mot Östersund - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-05-10 14:24:30
Lindgren missar matchen mot Östersund

BK Häcken går in i en ny matchintensiv period – tre matcher på åtta dagar ska spelas. Dessvärre är lagkapten Rasmus Lindgren sjuk och missar morgondagens match.

– Man springer inte runt och saknar folk utan vi har en metod som vi kan fortsätta spela med oavsett vem som är med på planen, säger BK Häckens tränare Andreas Alm. 


BK Häcken spelade de tre matcherna i omgång fyra till sex på bara en vecka. Laget har därför redan fått känna på den typ av belastning som tätt matchandet ger. Efter en vecka med träning sedan segermatchen mot GIF Sundsvall i söndags är det nu återigen dags för tre matcher på kort tid. Men åtminstone i den första matchen mot Östersund så blir det utan viktige Rasmus Lindgren. Backlinjen som har sett likadan i alla sju matcher kommer därför att se annorlunda ut i morgon.

– Målet är att det ska bli så lite skillnad som möjligt, vi har en idé att när en spelare är borta, oavsett vem det är, så ska det inte se ut som ett helt nytt BK Häcken. Att en spelare inte är närvarande när vi startar en match har väldigt lite betydelse i min värld, säger Andreas Alm.


Som lagkapten och pådrivare har Rasmus Lindgren förstås en stor betydelse för Bollklubben även vid sidan av själva spelet. Andra spelare får nu fylla hans plats.

– Det blir en ny kapten och personer får en andra roller än de hade innan så det som händer är att allt förskjuts till den nya dynamiken vilket är intressant, det därför vi har en trupp som vi har så att vi ska klara av det, säger Andreas Alm.


BK Häcken har hittills i år varit förskonade från långdragna sjukdomar och allvarliga skador. Erik Friberg hade problem med en vad men kom relativt snabbt tillbaka igen och både Paulinho och Daleho Irandust har missat match på grund av sjukdom men annars har alla spelare varit tillgängliga i serieupptakten. 

– Det är en succéfaktor och att ha spelare friska är en sak som vi tydligt pratar om och satsar på, fortsätter Andreas Alm.


Godswill Ekpolo utgick mot GIF Sundsvall efter en kollision men lyckligtvis var det inget allvarligt och han har kunnat träna för fullt i veckan.

– Jag känner mig bra i knät, jag fick en smäll mot benet men inget är brutet. Smärtan är borta nu och jag är redo inför i morgon, det kommer bli en rolig match, säger han.


För motståndet står alltså Östersund, ett lag som liksom BK Häcken har öppnat säsongen starkt. Andreas Alm vill också ha revansch för 2-0-förlusten i fjol.

– De har en fin poängskörd och på hemmaplan är de så där skickliga som de kan vara, så det blir en tuff match. Förra året gick vi klart stryk däruppe så jag hoppas att vi kan göra det bättre i år, säger Häckentränaren.


Förutom då Rasmus Lindgren så är samtliga spelare tillgängliga. Med i matchtruppen, för första gången i Allsvenskan i år, är Kari Arkivuo. Se hela matchtruppen nedan.


Östersund–BK Häcken

Avspark: 13.30, Jämtkraft Arena.

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joona Toivio, Johan Hammar, Juhani Ojala, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Kari Arkivuo Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Erik Friberg, Paulinho, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff och Viktor Lundberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.