Lindgren: "Skönt att ladda batterierna" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-09-10 14:37:38
Lindgren: "Skönt att ladda batterierna"

Fyra raka segrar och seriens formstarkaste lag – då kom landslagsuppehållet. Bra eller dåligt för Bollklubbens del?

– Man hade nästan velat spela vidare när man var inne i det ”flowet”. Men samtidigt är det skönt att ladda batterierna inför sista tredjedelen, säger lagkapten Rasmus Lindgren.


Under gårdagen drog Allsvenskan igång igen efter landslagsuppehållet och ikväll spelas ytterligare matcher i den 19:e omgången. BK Häcken är som bekant spellediga denna omgång efter att matchen mot Djurgården har skjutits upp. Något nytt datum för den matchen är ännu inte satt. I Bollklubbens läger så har fem spelare (fyra spelare till svenska U21-landslaget och Jasse Tuominen till finländska landslaget) varit iväg på landslagsuppdrag under uppehållet. Spelarna som varit hemma har haft några dagars ledigt under tiden som varit sedan segern mot AIK på bortaplan den 30 augusti. 

– Det har varit lite lugnare så klart, vi har haft lite ledigt och även kört lite mer vanliga träningar. Det har inte varit så mycket matchförberedande utan från idag kan man säga att det börjar mer och mer med det, säger Rasmus Lindgren.


Efter de fyra raka segrarna innan uppehållet parkerar BK Häcken just nu på andra plats i tabellen.

– Vi ska fortsätta vinna matcher, det är inte mycket annat som gäller. Fortsätter vi att utveckla vårt spel och spela bra så kommer poängen. Under lång tid har vi haft en stigande kurva och vi har blivit stabilare. Vi vet mer vad vi ska göra i varje match, det ser man på resultaten också.  


Förhoppningsvis har laget laddat på batterierna rejält under uppehållet – tuffa matcher väntar och det är tajt mellan lagen i toppen. I de tre kommande matcherna väntar i tur och ordning Sirius, Elfsborg och Malmö. Alla tre är toppkonkurrenter i tabellen.

– Det är alltid så att när man vinner några matcher, och nu har vi vunnit fyra i rad, så tar man ett språng i tabellen. Och skulle vi nu tappa några matcher så vet vi att vi åker ner några placeringar direkt. Det är så tajt och just i år är det nog tajtare än någonsin. Man kan inte rida på en formvåg utan man måste bara stå där och prestera varje match, avslutar Rasmus Lindgren.


Daleho Irandust och Leo Bengtsson fick en extra dag ledigt och var inte med i den ordinarie träningen idag. Från och med imorgon är samtliga spelare tillbaka på GPA igen och uppladdningen inför matchen mot Sirius hemma på måndag intensifieras.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.