Dam
2024-06-20 22:47:33
Loes Geurts höll nollan i första seriematchen sedan 2021: ”Det var jättekul”

Loes Geurts spikade igen där bak i comebacken i OBOS Damallsvenskan och framåt bjöd Clarissa Larisey och Ruby Grant på fina fullträffar. Segersiffrorna kunde ha varit större men det blev till slut en komfortabel 2–0-seger borta mot Trelleborgs FF.
– Jag tyckte att det var jättekul att få spela en damallsvensk match igen efter en lång period, säger Loes Geurts.


Den 2 juli 2021 spelade Loes Geurts sin senaste match i OBOS Damallsvenskan. Då vann BK Häcken hemma mot Kristianstads DFF med 6–2. Nästan tre år senare fick 38-åringen i kväll förtroendet från start i bortamatchen mot Trelleborgs FF.

– Ja, det var länge sen, säger hon med ett leende. Jag blev såklart väldigt glad när jag hörde att jag skulle starta. Det roligaste i fotbollen är ändå att spela matcher så jag var taggad och glad. Det kändes lugnt och bra i dag, säger Loes Geurts.


BK Häcken radade upp lägen i första halvlek men fick inte till det riktigt i avsluten. I 53:e minuten spräckte Bollklubben nollan. Clarissa Larisey snappade upp en svag hemåtpassning och utnyttjade läget på bästa sätt. Kanadensiskan vände inåt och prickade in bollen vid vänstra stolpen.

– Jag är glad över att jag gjorde mål i dag och glad över att jag kunde ge oss ledningen i andra halvlek, säger Clarissa Larisey.

Målet var anfallarens femte i OBOS Damallsvenskan i år. Ifjol blev det sex stycken. I 62:a minuten fick Ruby Grant bollen av Alice Bergström och lyfte sedan läckert in bollen i bortre hörnet. 2–0-målet var spiken i kistan. Det kunde blivit många fler mål men viktigast av allt var att tre poäng följde med hem till Hisingen. Clarissa Larisey är tillfreds med segern men menar också att det finns mer att ta av.

– Jag är definitivt glad över de tre poängen. Vi skapade mängder av målchanser i denna match, vilket är bra. Nu ska vi bara bli mer kliniska framför mål och avsluta anfall bättre när vi får chansen, säger 24-åringen från Ottawa.


Loes Geurts höll nollan i comebacken i OBOS Damallsvenskan.

– Det var en ganska bra match från vår sida. Jag fick inga skott på mål, vilket säger en del. Vi skapade många chanser och kunde gjort många fler mål men det viktigaste är att vi vinner och inte släpper in mål, säger målvakten, som gladdes över Lariseys och Grants fullträffar:

– Det var väldigt fina mål! Jag är så glad, speciellt för Rubys skull. Hon har tränat så hårt under den senaste tiden och så startar hon matchen och gör ett sådant fint mål. Det var grädde på moset.

Hon fick mersmak av de 90 minuterna på Vångavallen.

– Ja, absolut. Jag tränar varje dag för att bli den bästa målvakten jag kan bli och förhoppningsvis ger det mig fler matcher framöver.


BK Häcken återfinns alltjämt på andra plats i tabellen. Det är sju poäng upp till FC Rosengård. Bollklubben tar en match i taget och vill fortsätta utvecklas som lag.

– Det är en kliché men varje match är väldigt viktig för oss. Vi måste fortsätta ta tre poäng i varje match för att vara med i toppstriden, säger Loes Geurts.

– Vi har många matcher innan sommaruppehållet och med tanke på antalet målchanser som vi skapar handlar det om att göra fler mål och att fortsätta spela riktigt bra fotboll. Vi vill fortsätta bjuda på intressanta matcher och många mål, säger Clarissa Larisey.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved