Lundberg och Hedenquist lämnar BK Häcken efter säsongen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-11-18 17:23:00
Lundberg och Hedenquist lämnar BK Häcken efter säsongen

Viktor Lundberg och Jakob Hedenquist kommer att lämna BK Häcken när deras kontrakt går ut efter den här säsongen. Bollklubben tackar två föredömliga gulsvarta representanter och önskar båda spelarna lycka till i sina fortsatta karriärer.


Viktor Lundberg kom till BK Häcken inför säsongen 2018, från portugisiska Marítimo, och har under de här tre åren spelat 108 matcher och gjort 16 mål och 9 assist i den gulsvarta tröjan. Han var med och skrev historia i fjol, med målet i cupfinalen som fastställde slutresultatet, 3–0, och innebar klubbens andra titel genom tiderna. Men vi hittar även minnesvärda kvällar som hemmaderbyt mot IFK Göteborg 2018, då Viktor Lundberg med sina två mål var en av huvudpersonerna bakom derbykrossen, 4–1.

– Det har hänt väldigt mycket på de här åren – Europamatcherna, cupfinalen… Första säsongen spelade jag lite mer och jag känner att jag har tagit vara på den speltid jag fått och på så sätt är jag stolt över vad jag har presterat. Samtidigt har det inte blivit som jag tänkte mig när jag skrev på och som situationen är, känns det rätt från min sida att lämna, säger Viktor Lundberg.

I år har det endast blivit fyra allsvenska matcher från start och båda parter är överens om att det är läge för Viktor Lundberg att gå vidare i karriären.

– Jag känner mig pigg och redo för det nya. Jag har mycket mer att ge och det ska bli kul med nya utmaningar. Men först ska jag avsluta på bästa sätt här. Sjätte december är sista matchen innan mitt kontrakt går ut och jag har hundra procent fokus på att avsluta säsongen bra – vi ska ta Europaplatsen, säger Viktor Lundberg.


För Jakob Hedenquist blev det en kort, och delvis skadefylld, tid som A-lagsspelare i BK Häcken. Ytterbacken kom till gulsvart från Partille IF för tre år sedan och efter en stark utveckling i akademin, skrev han på ett halvårslångt seniorkontrakt i somras, i samband med att han tog studenten.

Han har gjort fem träningsmatcher med A-laget, under 2019 och 2020, men lämnar nu klubben utan att ha hunnit göra tävlingsdebut.

– Tiden har varit bra, jag har lärt mig oerhört mycket om vad det innebär att vara professionell i allt man gör. Jag har varit glad och stolt över att representera akademin, som jag tycker är Sveriges bästa akademi. Hristijan (Cvetkovski), Jesper (Ljung) och David Johansson har betytt mycket för min utveckling, jag har fått väldigt bra skolning. I A-laget har de tagit hand om mig på ett bra sätt och man inser att det alltid finns nivåer till man kan ta – som spelare i Häcken har det aldrig funnits något stopp. Steget till seniorfotbollen blir inte här men jag känner mig redo för det. Jag har stort självförtroende och är beredd att köra oavsett var jag hamnar, säger Jakob Hedenquist.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.