Herr
2021-01-15 09:31:00
Maarouf årets Unicoach-mittfältare

Samir Maarouf, som nyligen skrev på ett A-lagskontrakt, blev idag utsedd till årets Unicoach-mittfältare. Det är första gången priset delas ut.


Förra veckan offentliggjordes Svensk Elitfotbolls certifiering av svenska fotbollsakademier och i samband med det nominerades också ett flertal spelare till årets Unicoach-spelare. Däribland Samir Maarouf för sina insatser i P19 under 2020.

Priset tilldelas ”någon som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan, visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel, samt även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan”.


Under fredagen utsågs Samir Maarouf till årets Unicoach-spelare bland mittfältarna. Det är första gången priset delas ut och de övriga två nominerade i Maaroufs kategori var Mattias Mitku, Djurgården, och Kevin Holmén, Elfsborg. Juryns motivering lyder:

”Samir Maaroufs styrkor är det offensiva spelet samt att han redan är en frisparksskytt av högsta allsvenska klass. Samir gjorde avgörande insatser i BK Häckens P19-lag, när de dels vann Ligacupen och dels toppade P19 Allsvenskan i stor stil och belönades i november med ett A-kontrakt med BK Häcken.”

– Det känns såklart jätteroligt att få en sådan här utmärkelse och att få höra den motiveringen. Jag tycker själv att det var mycket upp och ned för mig under året, men överlag så är jag nöjd med både min egen och lagets prestation, säger Maarouf.


För Maaroufs del är andra träningsveckan som A-lagsspelare snart avklarad.

– Det går framåt hela tiden. Alla tar hand om mig på ett bra sätt och jag har känt mig välkommen sedan dag ett. Jag har en höft som krånglar lite, men där hjälper "Ghazza" (Patrik Ghazarian) och (Nicklas) Möller mig väldigt mycket.


Maarouf kom från GAIS 2017 och efter att ha stundtals briljerat både i P17 och P19 belönades han med ett A-lagskontrakt i slutet av 2020. Kontraktet gäller över 2021.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved