Dam
2024-07-05 13:50:00
Mak Lind summerar vårsäsongen: "Sommaruppehållet är superviktigt för oss"

Femtonde omgången av OBOS Damallsvenskan är här – det innebär att BK Häcken har endast en återstående match innan det är dags för sommaruppehåll:

– Sommaruppehållet är superviktigt för oss, det är en avgörande nyckel som vi har gått runt och väntat på, vi hoppas att uppehållet ska ge oss en enorm energi, säger huvudtränare Mak Lind.


Det har varit ett tät spelschema för BK Häcken, där laget har kombinerat spelet i Champions League med spel i OBOS Damallsvenskan.

– Första halvleken i OBOS Damallsvenskan har varit en intensiv period med ett tät spelschema. Det har varit en period med upp och ned gångar och det ska bli skönt att få avrunda vårsäsongen och gå på ledighet – sommaruppehållet är verkligen något som vi behöver, det ger oss en möjlighet till att komma tillbaka ännu starkare och smartare, säger huvudtränare Mak Lind.

I dag, lottas den första kvalomgången till Champions League och efter sommaruppehållet är det dags för BK Häcken att kvala till Champions League.

– Jag kommer följa kval-lottningen via telefonen. Vi hade ett otroligt lyckat Europaspel senast, det inspirerade inte bara oss utan även svenskfotboll och det är väldigt inspirerande att ta sig till ett nytt Europaspel.

Huvudtränare Mak Lind fortsätter:

– När vi är tillbaka från uppehållet är det fullfart som gäller, vi behöver verkligen denna ledighet, men sen gäller det att fortsätter köra på och träna på rejält inför återstarten som väntar efter sommaruppehållet.


Efter dagens hemmamatch blir det sommaruppehåll för Mak Lind och laget.

– Uppehållet blir tid till att umgås med barnen och familjen, det är en semester som man ser framemot, säger Mak Lind.


Köp din biljett till vårsäsongens sista hemmamatch.


BK Häcken – Trelleborgs FF

Datum: Fredagen, 5 juli.


Matchstart: 18.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved