Herr
2020-07-26 16:27:43
Mållöst derby

Årets första derby mot IFK Göteborg blev en mållös historia. BK Häcken skapade mest, men effektiviteten som fanns mot AIK och Elfsborg saknades idag.

BK Häcken inledde matchen klart bäst och höll i taktpinnen första kvarten. IFK Göteborg jobbade sig in och tog för sig mer och mer, men de vassaste chanserna tillhörde gulsvart. Efter 35 minuter får Irandust fram bollen till Bengtsson som kommer fri i straffområdet. Leo får inte på någon bättre träff och IFK Göteborg-målvakten Giannis Anestis, som var en av planens bästa idag, räddar. Drygt tretton minuter därpå, i halvlekens sista sekunder, får Tuominen en av matchens bästa chanser när han, som det känns, ”bara” ska bredsida in 1-0 efter ett fint inlägg av Zuta. Jasse missar dock målet och domaren blåser av första halvlek.

Andra halvlek innehåller färre chanser, men vi är klart närmast segern. Med tjugo minuter kvar frispelar Youssef Irandust, som försöker chippen bollen över en storspelande blåvit målvakt. Men ännu en gång missar vi och den otroliga effektiviteten vi visat upp mot först Hammarby, sedan Elfsborg och nu senast AIK saknades idag. I matchens slutminutrar åker också Alexander Faltsetas på ett rött kort, som gör att en sista gulsvart forcering uteblir.

– Jag är besviken och alla där inne i omklädningsrummet är det också. Det här är en match vi ska vinna, vi är bättre än IFK Göteborg idag. Det är ganska jämnt spel, men vi skapar fler chanser. Idag saknas effektiviteten som funnits där i de tidigare hemmamatcherna, säger Rasmus Lindgren efter matchen.

Leonard Zuta blev framröstad av supportrarna som matchens lirare och är det ett glädjeämne vi tar med oss från idag är det hans insats mot en av IFK Göteborgs allra vassaste spelare Hosam Aiesh.

Nästa helg väntar de regerande mästarna Djurgården på bortaplan.

– Det blir en tuff match, men vi har visat på sistone att vi är i ganska god form. Vi gör en bra match även idag, även om det sista saknades, avslutar Rasmus Lindgren.