Mållöst i Örebro gav fjärde krysset - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-02 21:02:45
Mållöst i Örebro gav fjärde krysset

Femte matchen och fjärde krysset. Trots en bra andra halvlek och flera vassa målchanser fick Bollklubben nöja sig med en poäng mot Örebro. 

– Det är väldigt frustrerande, jag tycker vi ska vinna den här matchen, säger Daleho Irandust.


BK Häcken är fortsatt obesegrat i årets allsvenska. Men efter fem spelade matcher har laget ”bara” vunnit en match. Mötet med Örebro blev mållöst. Bollklubben hade dock en boll i mål. Daleho Irandust chippade kyligt in bollen i den 62:a matchminuten efter en passning från Leo Bengtsson när gulsvart kom i tre mot två-läge. Men assisterande domaren vinkade med sin flagga och även om det var med liten marginal så var det ett korrekt beslut.

– Jag är offside helt i onödan. Jag tror att Leo ska släppa den lite tidigare men han gör helt rätt så det är dåligt av mig. Det är små marginaler. Starkt av domaren att vinka där också, inte alltid de gör det i såna lägen, säger Irandust.


Det är inte det enda läget som 22-åringen grämer sig över efter matchen. En stund efter det bortdömda målet fick Bollklubben frispark en bit utanför straffområdet, till vänster sett från Örebros målvakt. Perfekt läge för en känslig vänsterfot. ”Dalla” lade upp bollen och tog sats. Men istället för att skjuta slutade frisparken med en misslyckad variant.

– Jag vet inte vad jag sysslar med på den. Jag ska skjuta alla dagar i veckan. Det är piss alltså, säger han.


De båda chanserna kom under Bollklubbens bästa period i matchen – den första delen av andra halvlek. Den första halvleken var temposvag och förutom några halvchanser från bägge lagen så minns vi mest bolltrillande på mittplan mot två samlade försvar. 

Men direkt i den andra halvleken blev det bättre. Och det var gulsvart som satte an tonen. Efter bara någon minut hittade Leo Bengtsson ut till Adam Andersson, högerback för dagen, som spelade in bollen hårt längs marken. Den såg ut att gå perfekt till både Jasse Tuominen och Leo Bengtsson men ett missförstånd mellan de båda gjorde att det istället inte blev något alls av det. Men den chansen bådade gott för fortsättningen och efter den ljumma första halvleken trummade Bollklubben på och offensiven såg stundtals fin ut.

– Vi pratade i paus om att hitta Gustav snabbare och sen vidare ut på Leo och det lyckades vi bra med, säger Irandust.


Men något mål kom aldrig. Och med kvarten kvar tappade Bollklubben det initiativ laget haft hela den andra halvleken och under slutdelen av matchen blev det istället mycket fram och tillbaka när bägge lagen gick för ett segermål. Men det där sista saknades och inget av lagen var riktigt nära att spräcka nollan. 

– Jag tycker vi är tillräckligt bra för att kunna lösa det, jag vet inte varför det inte stämmer till 100 procent för oss. Vi behöver kanske bli lite smartare, mer kreativa och snabbare den sista tredjedelen istället för att hålla bollen lite extra mycket. Vi höjer oss i alla fall lite från tidigare matcher och vi fortfarande obesegrade, det är positivt men vi måste jobba på det sista, fortsätter Irandust.


På söndag är det dags för nästa match, då väntar Hammarby på Bravida Arena.

– Vi ska vinna den matchen, jag skiter i hur det ser ut då, vi ska bara vinna då, avslutar Irandust.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.