Mållöst i publikens återkomst - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-06-06 17:06:06
Mållöst i publikens återkomst

Trots hårt tryck och kontrollerad matchbild slutade matchen mot Piteå mållöst. Publiken på Valhalla IP fick se ett BK Häcken som skapade tillräckligt med målchanser för att vinna, men där bollen inte ville in i mål. 


Det var dukat för publikfest på Valhalla IP denna söndag när Piteå var på besök i Göteborg. För första gången sedan tidigt 2020 fick fler än åtta personer se Bollklubben spela fotboll live. De drygt 200 fansen på läktaren fick se ett BK Häcken som såg hungriga ut från start. Första halvlek bjöd på flera finurliga kombinationer i anfallsspelet och Stina Blackstenius kom till flera chanser tidigt. 

I den andra halvleken gjordes totalt fyra byten av ledarstaben och spelarna gjorde vad de kunde för att försöka få till ett ledningsmål. Men det var en dag där det mesta nästan gick in. Nickar, volleyskott, skott från distans och returer, allt smet retligt förbi Piteåmålvaktens stolpar. 

Efter matchen tyckte Mats Gren att laget inte fick ut det som man ville från den taktiska planen. 

– Vi ville hota dem mer bakom deras backlinje än vad vi gjorde, framför allt i första halvlek tycker jag att det fanns bra möjligheter till det. Sen ville vi också involvera våra ytterbackar mer högre upp i plan och få fler inlägg därifrån. Jag tycker också att vi borde kunna få till bättre uppspel nere från våra mittbackar när motståndaren inte sätter särskilt hög press. Så det är många faktorer som hade behövt vara bättre idag och som vi behöver förbättra, säger han. 

Nu väntar ett två veckor långt landslagslagsuppehåll. Som vi tidigare har rapporterat om är det totalt tolv spelare som kommer att åka iväg. När laget samlas igen väntar match mot AIK, även den matchen kommer att spelas på Valhalla IP.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.