Många bra besked för Högmo mot Örebro - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-06-19 17:41:26
Många bra besked för Högmo mot Örebro

BK Häcken besegrade Örebro nya tränaren Per-Mathias Högmos första match. Efteråt var han nöjd med hur laget kämpade sig igenom matchen och tycker att det finns många bra saker att bygga vidare på. 


Det var cirka 30 graders värme på Södermalms IP i Skövde när matchen blåstes igång. Ett BK Häcken med två nya tränare som ville veta var laget befann sig spelmässigt efter inte ens en hel träningsvecka tillsammans.

Det blev en chansfattig första halvlek där båda lagen såg klart påverkade av värmen. Hetaste chansen hade Valgeir Lunddal som slingrade sig fram från högerkanten förbi två försvarare, skottet gick däremot en bit över. Till den andra halvleken valde ledarstaben att göra fyra byten och tempot i matchen höjdes nämnvärt. Efter några halvchanser åt båda håll kom till slut målet som avgjorde matchen. Oskar Sverrisson bröt fram till vänster och slog in en perfekt boll till en fristående Leo Bengtsson som stötte in sitt första mål sedan försäsongen. Ett mål som betyder mycket för den unge vänsteryttern. 

– Jag har haft lite problem med att få in bollen här i början av säsongen, så det är klart att det är jätteskönt att få göra mål direkt nu när vi är tillbaka och kunna bygga vidare på det, sa han efter matchen.  

Per-Mathias Högmo uttryckte inför matchen att det skulle bli intressant att se var laget står och vilka svar som han kunde få. Även om det fanns saker i första halvlek som var mindre bra, är han överlag nöjd med hur laget kämpade sig igenom matchen.  

– Det skönt att komma igång med matcher och få se spelarna i skarpt läge. Nu har vi fått en del svar som vi var ute efter och kan jobba vidare med det. Jag tycker det var lite för många bolltapp i första halvlek, men sen blir vi bättre och bättre ju längre matchen går. Jag gillar hur vi blir mer kompakta i senare delen och får då också ett bättre passningsspel från det, säger han. 

Kulturen med 100% koncentration och närvaro som norrmannen i veckan pratade om att sätta tycker han laget är på god väg att ta åt sig. Han är nöjd med hur flera av spelarna agerar under matchen och anser att det finns många bra positiva tecken att bära med sig. 

– Det är den kulturen vi ska sätta där det blir självklart för alla, där ingen vänder ryggen till eller tappar fokus från matchen. Idag tycker jag att den rätta inställningen och attityden fanns där hos många spelare, så det känns som att vi är på god väg och har mycket att bygga vidare på, säger han. 

En rolig nyhet inför matchen var att Peter Abrahamsson var redo för comeback efter den långa skadefrånvaron. Målvakten vaktade målet i första halvleken och fick göra en riktigt fin parad på ett bra skott från Örebros Denniz Hümmet.

Nu väntar träningsläger på Smögen för laget dit de åker under morgondagen. Nästa match är mot Halmstad den 28 juni innan Allsvenskan drar igång igen en vecka senare.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.