Maric i ”tia-rollen” mot Utsikten - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-03-27 17:54:23
Maric i ”tia-rollen” mot Utsikten

Inget allsvenskt genrep men väl match – i morgon får Division 1-laget Utsikten mäta krafterna med BK Häcken. Och med Adnan Maric som spelar från start som ”tia”.

– Det är alltid kul att spela match även om det är en tuff period i världen just nu, säger Adnan Maric.


Förberedelserna inför tävlingssäsongen går vidare och i morgon är det dags för ny träningsmatch. Istället för möte med Gais, som var planen innan den allsvenska starten sköts upp, så blir det Utsikten som står för motståndet i träningsmatchen på Bravida Arena. Adnan Maric var tillbaka i spel förra helgen efter att ha varit borta med skadekänning några veckor och mot Utsikten spelar han från start.

– Som fotbollsspelare så vill du spela hela tiden så när man inte fått spela på ett tag är man extra taggad, så jag är rejält sugen på match, säger han.


BK Häcken avfärdade Superettan-laget Jönköpings Södra förra helgen tämligen enkelt, så Division 1-laget Utsikten lär få en hård nöt att knäcka imorgon.

– Det kommer bli ett bra test fysiskt sett med tanke på att vi är några som inte spelat match på ett tag. Utsikten kommer säkert vara hungriga och vilja visa upp sig precis som lag från lägre divisioner brukar göra, det ska bli en kul match att spela.


Adnan Maric är en av flera nya spelare i Bollklubben till den här säsongen. Efter några år i Swansea, dit han gick som 17-åring efter att ha imponerat i Gais är han tillbaka i Sverige och hemma i Göteborg igen. Denna gång i gulsvarta färger.

– Det är riktigt skoj, jag har kommit in bra i laget. Det är många fina spelare både på plan och vid sidan om. Det alltid lite svårt att komma in som ny men nu känner jag mig bekväm och det är självklart kul att vara hemma i Göteborg igen.


Konkurrenssituationen på Adnan Maric platser – det inre mittfältet, där han allra helst spelar, och på nummer tio-positionen – är minst sagt tuff. Med en förlängd försäsong så finns det extra tid för honom att visa tränare Andreas Alm vad han går för.

– Bortsett från det negativa med viruset så är det bra att få tid att komma in i det ännu mer. Det är tuff konkurrens, vilket det ska vara, jag får kämpa och köra på och göra det jag kan. Jag kommer alltid att ge hundra procent oavsett om jag spelar fem minuter, en hel match eller om det är träning. Självklart vill jag spela varje match men ibland måste man vänta och se vad som händer men jag kommer fortsätta jobba stenhårt och visa upp mig så gott det går, säger han.BK Häcken–Utsikten

I morgon, 13.00 på Bravida Arena.

Matchen är stängd för publik men livesänds av Göteborgs-Posten på gp.se.


Startelvan

Jonathan Rasheed– Godswill Ekpolo, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Oskar Sverrisson – Alexander Faltsetas, Gustav Berggren – Daleho Irandust, Adnan Maric, Leo Bengtsson – Alexander Søderlund.

Avbytare: Peter Abrahamsson, Aiham Ousou, Gustaf Nilsson, Ahmed Yasin, Patrik Wålemark, Adam Andersson, Viktor Lundberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.