Dam
2024-01-30 22:17:10
Matchvinnaren: "Det har varit en lång resa"

Damerna är klara till för kvartsfinal i Champions League – det står klart efter 1–0-segern mot Real Madrid.
 – Vi har skrivit historia – det känns otroligt stort, säger matchvinnaren Rosa Kafaji.

 

Segern innebär att damerna tar andraplatsen i Champions League-grupp D och därmed är klara för nästa runda i Champions League – kvartsfinalerna.

– Jag är väldigt stolt över laget. Vi är starka i dag trots att vi inte spelar den finaste fotbollen. Vi genomför en krigarinsats och det är starkt av oss att vi tar med oss tre poäng hem, säger Rosa Kafaji.

Dagens trepoängare innebär att man håller Paris FC bakom sig i tabellen – det enda laget inför den sista matchdagen hade möjlighet att klättra förbi BK Häcken på andraplatsen.

– Det har varit en lång resa från när vi kvalade till Champions League tills i dag, en resa som inte varit spikrak, det har varit väldigt lärorikt och vi har kommit långt sedan dess, säger dagens enda målskytt.

BK Häcken kammade till slut hem elva poäng i grupp D. Paris FC landade till slut på sju poäng och en tredjeplats medan dagens motstånd, Real Madrid, tog fjärdeplatsen med en inspelad poäng på sex matcher. Chelsea FC vann gruppen på 14 poäng.
 – Det ska bli riktigt kul med kvartsfinalen som väntar, det är något som varken jag eller BK Häcken har varit med om tidigare, säger Rosa Kafaji.

Lottningen till kvartsfinalerna i UEFA Womens Champions League sker den sjätte februari. BK Häcken kommer då att lottas mot de tre gruppsegrarna från grupp A, B och C. Första matchen spelas på hemmaplan den 19 eller 20 mars, BK Häcken avslutar kvartsfinalen med match på bortaplan den 27 eller 28 mars.

– Vi ser fram emot att få spela Champions League i vår. De här matcherna är de roligaste och något man ser fram emot – det kommer bli speciellt, säger Rosa Kafaji.

 

BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved