Med allsvenska debuten avklarad siktar Youssef mot nya mål - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-07 15:24:18
Med allsvenska debuten avklarad siktar Youssef mot nya mål

Ett av målen inför säsongen var att göra allsvensk debut. I bortamatchen mot Djurgården hände det. Nu har Ali Youssef fått mersmak.

– Jag känner mig redo att gå in och spela en hel match, säger han.


Ali Youssef dryper av talang och det känns som ”the sky is the limit” för hur långt den nyblivne 19-åringen kan nå med sin fotbollskarriär. Först och främst gäller det att etablera sig i Allsvenskan och det första steget dit fick han äntligen ta för halvannan vecka sedan. I underläge med 0-1 borta mot Djurgården valde BK Häckens tränare Andreas Alm att i den 83:e matchminuten byta in Ali Youssef som därmed registrerades för sina första allsvenska minuter. 


– Det var inte så pirrigt, jag är här för en anledning – att spela i Allsvenskan så det är inte så att jag ska behöva vara nervös över det, säger Ali Youssef.


Debuten kunde ha slutat betydligt roligare än i en tung förlust mot toppkollegan men inhoppet var viktigt för Hisingsfödde Youssef som i de två matcherna efter Djurgården också bytts in och fått speltid. I den andra kvalmatchen mot AZ Alkmaar på Bravida Arena spelade han 25 minuter mot de duktiga nederländarna.  


– Det känns som man får mer och mer speltid och nu när man har hoppat in i de tre senaste matcherna så känner man sig lite mer bekväm, säger han.


Bollbegåvningen, dribblingarna och skottet – allt i blixtrande hög fart är egenskaper som gör att det är många som tror att han är en kommande storspelare. Men vad andra tycker och tänker om honom funderar han inte så mycket över.

– Jag tänker inte på pressen utifrån, jag vet vad jag kan göra. Men det är klart att det är roligt att folk tänker bra grejer om mig, säger han.


På söndag kommer Malmö FF på besök till Bravida Arena, då hoppas Ali Youssef att sviten om tre raka matcher med speltid ska bli fyra.


– Jag känner mig i bra form, har utvecklats mycket och gör det bra på träningarna och sen så får vi se, det är inte jag som bestämmer, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.