Milovanovic siktar högt - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-03-26 17:02:59
Milovanovic siktar högt

Imorgon spelar herrarna den näst sista träningsmatchen inför den allsvenska premiären när Degerfors besöker Hisingen. Med i truppen för åttonde gången i år är 18-årige William Milovanovic, som tagit stora kliv under försäsongen och som siktar högt.

 

Förra helgen säkrades en plats i finalen i Svenska Cupen och nu riktar Bollklubben fokus mot den allsvenska premiären mot Halmstad BK om två veckor. Innan dess ska det dock spelas ett genrep mot Varberg nästa vecka och en träningsmatch mot Degerfors imorgon.

Degerfors tog i fjol klivet upp i Allsvenskan när de slutade tvåa i Superettan. Laget tog sig vidare till kvartsfinal i cupen i år, men där blev våra semifinalmotståndare Västerås SK för svåra. Det värmländska laget har bland annat Johan Bertilsson och Victor Edvardsson, som slutade på en andra- respektive tredjeplats i skytteligan i Superettan 2020, i truppen. Till i år har de också vässat laget med spelare som Jonathan Tamimi, Sean Sabetkar och Sargon Abraham.

 

BK Häckens trupp är fortsatt skadeskjuten, men prognoserna inför den allsvenska premiären är goda, mer om det går att läsa i ”Läget i laget” här nedan. En spelare som fått hålla sig skadefri under försäsongen är 18-årige William Milovanovic, som blev uppflyttad i A-truppen inför den här säsongen.

Milovanovic har varit med i sju av nio matcher den här säsongen och hunnit med att göra två mål.

– Det känns riktigt, riktigt bra. Kroppen känns bra och jag har fått hålla mig skadefri, vilket gjort att jag kunnat vara med varje träning, säger han och fortsätter:

– Jag gör jobbet varje dag och känner att jag utvecklas hela tiden. Jag lär mig nya saker varje träning och blir bara bättre och bättre.

Milovanovics främsta position är på det defensiva mittfältet, där han slåss med Friberg, Berggren och Faltsetas om en plats. Trots stentuff konkurrens siktar han högt.

– I år vill jag först och främst vara skadefri och få hålla kroppen i bra form, då kan jag utvecklas. Sedan vill jag leverera några poäng redan i år och på längre sikt vill jag ta en startplats. Nu när jag fått hoppa in en del och starta någon match så har jag börjat känna mig delaktig och det är viktigt för mig. Jag vill känna att jag bidrar med någonting till laget, säger Milovanovic och avslutar:

– Just nu njuter jag varje dag över att få spela fotboll i BK Häcken, det här är "life". 

 

BK Häcken – Degerfors

Lördag 27 mars 18.00

Matchen sänds på Discovery+.

 

Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade. Joona Toivio och Valgeir Fridriksson är på landslagsuppdrag. Erik Friberg (vad), Godswill Ekpolo (knä), Martin Olsson (lår), Yannick Adjoumani (lår), Samir Maarouf (lår) och Ture Widestrand (huvud) är skadade. Tobias Heintz, Ali Youssef, Alexander Jeremejeff och Patrik Wålemark står över som en försiktighetsåtgärd.

– Vi har fortsatt många spelare borta, men målet är att de flesta, bortsett från de långtidsskadade, ska vara tillbaka den till allsvenska premiären, säger sjukgymnast Patrik Ghazarian.

 

Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Oskar Sverrisson, Tobias Carlsson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Sebastian Lagerlund, Yusuf Nuur, Oskar Ruuska, William Milovanovic, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Axel Henriksson, Benie Traore, Leonardo Farah Shahin, Jack Lahne.

Spelare från P19 kompletterar truppen under morgondagen.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.