Dam
2022-01-25 11:00:00
Molly Johansson förlänger med BK Häcken

BK Häckens offensiva talang Molly Johansson stannar i BK Häcken. 19-åringens nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

 

Molly Johansson är uppvuxen i Falkenberg och inledde sin fotbollskarriär i Skrea IF innan hon gick till Landvetter IF. Vintern 2019 blev hon klar för Kopparbergs/Göteborg FC och sedan 2021 spelar hon i den gulsvarta tröjan.

I fjol blev hon utlånad till Lidköping FC under höstsäsongen, där hon stod för två mål och fem assist på tretton matcher. I början av november gjorde hon sin damallsvenska debut när hon hoppade in i matchen mot Eskilstuna United.

Johanssons nya kontrakt är skrivet över två år.

 

Molly Johansson:

– Det känns jätteskönt. Jag gillar klubben och allt runtomkring och trivs väldigt bra med tränarna och alla i laget, så det är jättekul att få stanna här, säger Johansson och kommenterar sitt första år i A-laget:

– Jag var lite klen i början, men började komma in tempot bättre efter sommaren och nu tycker jag det känns bättre och bättre för varje dag. Jag hoppas få mer speltid i år och som lag hoppas jag att vi vinner allt som går.

 

Martin Ericsson:

– Molly är en spelare vi tror mycket på. Hon har en väldigt bra fysik och är en explosiv spelare, vilket är en egenskap vi tror kommer behövas mer och mer inom damfotbollen framöver. Hon är också väldigt målinriktad och träningsvillig, vilket gjort att hon hade en bra utveckling under 2021. Med den inställningen hon har är vi övertygade om att hon kommer att fortsätta utvecklas här hos oss och bli en riktigt bra spelare.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved