Dam
2021-06-14 16:30:48
Molly Johansson lånas ut till Lidköpings FK

Molly Johansson är näst på tur att ta del av samarbetet mellan BK Häcken och Lidköpings FK. Avtalet mellan klubbarna innebär att professionella spelare under 23 år kan representera två föreningar samtidigt, så anfallaren kan spela matcher med båda klubbarna framöver.

 

En viktig del i BK Häckens strategi för att skapa hållbar framgång, är satsningen på egna talanger. I våras fick fem spelare från F19-laget ta klivet upp och skriva på sitt första A-lagskontrakt, en av dem var anfallaren Molly Johansson. 

För några veckor sedan stod det klart att BK Häcken ingår ett samarbetsavtal med Lidköpings FK som gör det möjligt att låna ut spelare lagen emellan. På grund av hård konkurrens i A-laget kan följden bli att spelare blir helt utan matchminuter på seniornivå, något som kan undvikas genom samarbetet. 

Anfallaren Evelyn Ijeh har redan hunnit matchdebutera med Lidköping och nu kommer samma möjlighet ges till Molly Johansson. Hon kommer fortsätta träna med BK Häcken och är uttagbar till klubbens damallsvenska matcher men kan även träna och spela match med Lidköpings FK.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved