Herr
2021-08-25 11:00:00
Nasiru Mohammed borta resten av säsongen

Nasiru Mohammed gjorde i juli en efterlängtad och uppskattad comeback i den gulsvarta tröjan men efter bara tre matcher står det nu klart att knäskadan han ådrog sig i matchen mot Djurgården håller honom borta resten av säsongen.

 

Efter två år i Bulgarien återvände Nasiru Mohammed till Hisingen, dit han kom som 18-åring och där han sedan spelade åtta säsonger innan han såldes till Levski Sofia. Mittfältaren skrev på för BK Häcken säsongen ut och gjorde comeback i 1–1-matchen mot Elfsborg i slutet av juli. I omgången därpå, borta mot Djurgården, ersatte han Tobias Heintz efter 56 minuter, men tvingades utgå med smärtor i knät i slutet av matchen. Efter undersökningar visar det sig att skadan innebär att han missar hela höstsäsongen.

– Det känns såklart tråkigt men jag måste hålla humöret uppe och blicka framåt nu. Jag ska göra det som krävs för att komma tillbaka till fotbollsplanen så fort som möjligt. Det är den enda vägen, säger Mohammed.

BK Häcken lider med Nasiru Mohammed men sportchef Martin Ericsson ser ändå att klubben har en stark och konkurrenskraftig offensiv uppställning i truppen, trots långtidsskadan på Nasiru.

– Vi lider såklart med ”Nas” och hoppas att han kommer tillbaka till fotbollsplan så snart som möjligt. Han kom in i truppen på ett bra sätt och det är tråkigt både för oss och honom själv att han nu inte kommer kunna vara med och konkurrera om en plats under höstsäsongen. Vi tappar en spelare, men samtidigt känner vi att vi har bra täckning på mittfältet och att konkurrenssituationen där ser god ut, säger Martin Ericsson.

För att tillmötesgå Nasiru Mohammeds önskemål, kommer BK Häcken inte att kommentera skadan ytterligare.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved