Nasiru Mohammed lämnar BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-23 21:42:00
Nasiru Mohammed lämnar BK Häcken

Nasiru Mohammed lämnar BK Häcken. Mittfältaren är klar för bulgariska Levski Sofia och lämnar Hisingen efter sju år i gulsvart.

– När budet kom på honom till slut efter många år, och han själv ville, så kände vi att det var läge, säger sportchef Sonny Karlsson.


Nasiru Mohammed stormade in på Hisingen för sju år sedan. De som följer Allsvenskan lade snabbt den då 18-årige ghananens namn på minnet, då den snabbe yttern kom in mot Elfsborg i sin allsvenska debut och på bara tio minuter vände matchen med sina två vackra mål som gav BK Häcken segern.

Bland de 229 matcher och 45 mål han gjort i den gulsvarta tröjan finns andra höjdpunkter som för evigt är inskrivna i historieboken på Hisingen; målet och assisten som gav straffar i cupfinalen 2016 – där ”Nas” även satte en av straffarna som ledde till guldet – målet borta mot Sparta Prag i Europa League-kvalet 2013 och målet i cupsemifinalen mot Djurgården i år, som ledde fram till klubbens andra titel genom tiderna.

– Nasiru har varit sju år hos oss och är väl nästan som en familjemedlem i klubben. Vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.