Dam
2024-02-13 12:16:18
Femton gulsvarta spelare kallade till landslagsspel

Flera spelare från Bollklubben har kallats till landslagsspel med sina respektive landslag. Se alla gulsvarta spelare som kallats till landslagsspel.


Under tisdagsförmiddagen presenterade förbundskapten Peter Gerhardsson den trupp som ska representera Sverige i dubbelmötet mot Bosnien-Hercegovina i kvalet till Nations League. Laget inleder på bortaplan den 23 februari och spelar därefter returmötet den 28 februari i Stockholm. I det svenska landslaget hittar vi bland andra Monica Jusu Bah, som för första gången är uttagen till det svenska landslaget.


Jennifer Falk

Josefine Rybrink

Elin Rubensson

Rosa Kafaji

Anna Anvegård

Monica Jusu Bah


Även U23-landslaget presenterades under dagens konferens, för U23-landslaget väntar en träningsmatch i Marbella, Spanien den 25 februari. Där är ytterligare tre spelare från BK Häcken uttagna:

Alice Bergström

Hanna Wijk

Matilda Nildén


I F19-landslaget hittar vi Alexandra Larsson som reser till Alicante för att spela en träningsmatch mot Danmark den 24 februari.


För Aivi Luik och Australien väntar dubbelmöte i kvalspelet till Asiatiska mästerskapen där Uzbekistan står som motstånd. Australien inleder på bortaplan i Uzbekistan den 24 februari och spelar returmatchen den 28 februari i Australien.


För Clarissa Larisey och Kanada väntar spel i turneringen Concacaf Gold Cup i USA, en turnering som spelas vartannat år och inkluderar landslag från Nordamerika, Centralamerika och Karibien. Concacaf Gold Cup pågår från den 17 februari till den 10 mars. Kanada spelar i grupp C tillsammans med Costa Rica, Paraguay och vinnaren i mötet mellan El Salvador och Guatemala.


I det danska landslaget hittar vi 18-åriga Jòhanna Fossdalsá Sörensen, som för första gången är uttagen till det danska landslaget som spelar en träningsmatch mot Österrike den 28 februari i Marbella, Spanien. 


För Katariina Kosola och Finland väntar spel i turneringen Pinatar Cup i Spanien, en turnering som inkluderar fyra olika landslag: Finland, Filippinerna, Slovenien och Skottland. Pinatar Cup pågår från den 24 februari till den 27 februari.


I det engelska U23-landslaget hittar vi Ruby Grant som är uttagen till träningsmatchen mot Nederländerna den 26 februari i Marbella, Spanien.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved