Herr
2019-11-20 14:04:30
Norrby väntar i årets sista match

Årets första match spelades mot Norrby. Samma lag står för motståndet i morgon när BK Häcken spelar sista matchen för i år.

– Det är ett lag som är på en bra nivå för att möta i en träningsmatch, säger BK Häckens tränare Andreas Alm. 


Det har gått 305 dagar sedan BK Häcken spelade årets första match, mötet mot Norrby hemma den 19 januari slutade med gulsvart seger med 2-1. I morgon stängs matchsäsongen 2019 mot samma motstånd.

– Jag visste om det men det finns ingen särskilt tanke med det, det ger ingen sportslig effekt på själva matchen, säger Andreas Alm.


Redan i januari väntar ytterligare en match mot Boråslaget, det tredje mötet mellan lagen på ett år alltså.

– Det är väl närheten som gör det, det är inte samma stad men ändå nära. Sedan spelar de i Superettan och det är alltid bra att kunna scouta spelare som inte är på ens egen nivå. Vi får möjlighet att se spelare i andra lag och jämföra med våra egna, säger Andreas Alm.


Precis som i de två tidigare novembermatcherna så ställer BK Häcken upp med en blandning av A-lagsspelare och akademispelare.

– Jag vill se att vi spelar fullt ut de 90 minuter som är. Alla förstår att det är en träningsmatch och att det är den sista matchen men det är bra träning rent fysiskt för att bibehålla det vi vill bibehålla under säsongen.


Kwame Kizito är en av spelarna som är med i morgon. Mot Halmstad testades han som yttermittfältare under andra halvlek.

– Vi tror att han kan spela i den positionen ibland. Han skapar lägen från många positioner och det här en bra möjlighet att se vad man kan använda spelare till. Då slipper man utforska det när säsongen börjar, avslutar Andreas Alm.


Adnan Maric som tränat med laget i veckan är också med i morgondagens trupp. Det är fri entré till matchen och ingång sker via grinden vid sektion H. Det kommer inte finnas någon kiosk öppen. Precis som förra och förrförra veckan så direktsänder GP från Bravida.


BK Häcken–Norrby, 17.30, Bravida Arena. 


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Jovan Lucic, Oskar Sverrisson, Aiham Ousou, Jakob Hedenquist, Benjamin Arapovic, Kevin Ackermann, Johan Hammar, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Marcus Bärkroth, Kwame Kizito, Teodor Wålemark, Gustaf Nilsson, Liam Öhrberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved