Nu drar Champions League-äventyret igång - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-08-31 20:46:43
Nu drar Champions League-äventyret igång

Imorgon inleds BK Häckens resa till UEFA Women’s Champions Leagues gruppspel. Ett spännande dubbelmöte väntar mot norska Vålerenga med start 19.00 på Intility Arena. Vinnaren kommer att spela Champions League under hösten.


Nytt för i år är att turneringen får ett helt nytt format med ett gruppspel som spelas mellan oktober och december. Totalt är det fyra grupper om fyra lag vardera. Ekonomiskt sett är det också helt andra förutsättningar och den nya upplagan kommer att belöna de som tar sig till gruppspel med minst 400 000 euro, vilket är fem gånger så mycket som de som nådde åttondelsfinal i den tidigare upplagan av Champions League.
BK Häcken stod över kvalomgång ett och går direkt in i andra kvalrundan. Vålerenga startade sitt Champions League-äventyr med att besegra Mitrovica från Kosovo med 5–0 och grekiska PAOK med 2–0 i den första omgången.

Laget ligger för närvarande på en fjärdeplats i Toppserien som är den högsta divisionen i Norge. I lördags förlorade de mot IL Sandviken med 1–0 hemma på Intility Arena, vilket var lagets tredje förlust i ligan i år.
 
 – Spelarna är väldigt taggade och är otroligt laddade. Vi har ju självklart studerat Vålerenga och kommer att presentera vår matchplan för laget ikväll. Viktigt att vi spelar vårt spel, spelar klokt, snabbt och tufft då det är ett tufft lag vi kommer att få möta imorgon, säger Mats Gren.

 

Vålerenga – BK Häcken
Intility Arena
1 september, 19:00
Matchens sänds på GP.se. klicka här för att se matchen!

Biljetter till returmötet släpptes under tisdagen till årskortsinnehavare.
 
Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning)
 
Truppen:
Dylan Holmes, Anna Csiki, Lisa Hall, Luna Gevitz, Mille Gejl Jensen, Jennifer Falk, Julia Karlernäs, Milica Mijatovic, Dilja Zomers, Elin Rubensson, Emma Kullberg, Lotta Öqvist, Filippa Angeldahl, Filippa Curmark, Stine Larsen, Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Julia Zigiotti Olme, Molly Johansson, Beata Kollmats och Hanna Wijk. 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.