Ny match väntar mot ett segerrusigt Elfsborg - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-15 16:28:27
Ny match väntar mot ett segerrusigt Elfsborg

Besvikelsen mot nykomlingarna Mjällby är inte glömd men lagd till handlingarna. I morgon är det dags för en ny allsvensk match hemma på Bravida Arena då det har blivit dags för västderby.  


BK Häcken har haft en ojämn start i årets allsvenska säsong men första förlusten dröjde ända till söndagens möte mot nykomlingarna från Mjällby. Vi inledde matchen starkt men efter att hemmalaget i 31:a minuten gjorde 1-0, blev det för svårt att ställa om. 


-Det var en logisk förlust utifrån både matchbild och hur mycket av vårt eget spel vi lyckades spela, det vill säga nästan ingenting. Det finns inget positivt att ta med sig från prestationen men resultat skapar alltid en chans till att mobilisera ny kraft och så även denna gång, säger tränare Andreas Alm.


Efter det tunga mötet laddar vi om för att på nytt ta emot Elfsborg på hemmaplan. Det var inte längesedan vi välkomnade boråsarna till Bravida Arena. Den gången slutade det med en förlust och en krossad dröm om Europaspel, då gästerna besegrade cupmästarna från Hisingen. Till följd av avancemanget har Elfsborg haft en matchtät period med både matcher i Svenska Cupen och Allsvenskan.


-Jag räknar med att fördelarna för oss på hemmaplan ligger i andra saker än om de har spelat en match mer än oss senaste månaden, det är så många saker som ska fungera först innan det kan märkas och du kan dra fördel av att en motståndare eventuellt är trött från tidigare matcher. Jag hoppas att vår skicklighet är mer avgörande. 


Elfsborg har inlett säsongen starkt och är ett av två lag som efter sju omgångar inte förlorat en enda match och ligger därmed tvåa i den allsvenska tabellen. 


-Elfsborg har gjort det bra i serien och är svårslagna och även tydliga i det de vill göra. De har byggt vidare på det de startade förra hösten in i denna säsong har en fin blandning av längre spel, inläggsspel och kombinationsspel. Jag tycker den stora skillnaden från tidigare år har varit deras mittbackspar, fortsätter Alm. 


BK Häcken – Elfsborg IF

Torsdag, 16 juli, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten. 


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Leonard Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.