Herr Dam
2024-03-15 17:00:00
Årets matchtröja är här – hyllar klubbens historia

Som en hommage till vår stolta historia släpper vi nu årets matchtröja där de breda ränderna ackompanjeras av de smala som prydde tröjorna i vår allsvenska debutsäsong.

 

Nu närmar vi oss seriestarten av såväl Allsvenskan som OBOS Damallsvenskan. Herrarna ställs mot Mjällby AIF på Bravida Arena den 31 mars och damerna ställs mot IFK Norrköping den 13 april. Tillsammans med PUMA presenterar vi nu årets matchtröja som kommer att bäras från de allsvenska premiärerna och över 2024.

 

Som en hyllning till vår gulsvarta historia återfinns den tidigare klubbloggan tryckt i den nya klubbloggan. Samtidigt återfinns de smala ränderna från den allsvenska debutsäsongens matchtröja bredvid de breda – sida vid sida – när vi möter framtiden genom det som vi har byggt från 1940 och framåt.

– Till det allsvenska jubileumsåret blickar vi med årets matchtröja tillbaka mot ett BK Häcken som sakta men säkert tagit sig från att vara en mindre klubb till att vara en av Sveriges ledande fotbollsföreningar. Vi ser även fram emot att dyka djupare i vår historia i samband med jubileumsomgångarna i augusti när vi presenterar vår jubileumströja, säger Elin Öst Sandström, marknadschef på BK Häcken.

 

Kopplingen till Hisingen återfinns i siffrorna på ryggen som har Hisingskartan i trycket. ”Hisingen” står kvar i nacken för att markera den tydliga kopplingen mellan klubben och ön.

– Vi är måna om vårt arv och vår ö. Vi vet vilka vi är, var vi kommer från och och vart vi ska. Det ska naturligtvis genomsyra allt vi gör och i år är vi väldigt måna om att lyfta just vår historia och Hisingen i vår matchtröja, säger Elin Öst Sandström.

 

Tröjorna har inför året en ny struktur med bättre passform. PUMA-tröjan är tillverkad av hundra procent återvunnen, fjäderlätt polyester anpassad för snabb och offensiv BK Häcken-fotboll. Dessutom är tröjorna tillverkade i PUMA Drycell-teknik som transporterar bort fukt från huden för att hålla våra gulsvarta spelare torra i alla väder.

 

Kitta dig inför säsongen

Tröjan finns till försäljning under lördagen på Getingtorget där fem procent av intäkterna tillfaller just Getingtorget. Matchtröjan säljs digitalt HÄR och fysiskt på Bravida Arena under våra hemmamatcher, med start från helgens träningsmatch mot IF Elfsborg.

 

Tröjorna är i unisexmodell och finns i storlekarna S–XXXL. Matchtröjan kommer även att säljas i juniorstorlekarna 116–164.

Om du köper tröjan digitalt kan du beställa tröjan med namn och nummer.

 

Premiär för matchtröjorna blir i samband med hemmapremiärerna:

BK Häcken – Mjällby AIF, 31 mars, klockan 15.00.

Köp din biljett till matchen.

 

BK Häcken – IFK Norrköping, 13 april, klockan 15.00.

Köp din biljett till matchen.

 

Du har väl inte missat att köpa årskort? Du köper ditt årskort för säsongen HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved