Herr
2021-11-20 16:59:50
Oavgjort borta mot serieledarna

BK Häcken tog under lördagen en mycket stark poäng borta mot serieledarna Malmö FF. BK Häckens mål gjordes av Alexander Jeremejeff och Patrik Wålemark.

Med Leo Bengtsson avstängd klev Jasse Tuominen in från start och Gustav Berggren och Johan Hammar, som var tillbaka från avstängning, fick också chansen i Per-Mathias Högmos startelva i Malmö. I övrigt var det samma spelare som startade på Bengt Madsen Stadion som mot Degerfors senast.

Fyra minuter in kom BK Häcken igenom bra och Jasse Tuominen var oerhört nära på att komma fri, men i sista stund gjorde Erik Larsson en fin brytning. Istället gjorde hemmalaget 1–0 minuten senare. Ett inspel nådde då Lasse Nielsen på bortre, som slog in bollen i mitten och hittade Antonio Colak som enkelt kunde stöta in 1–0. Mardrömsstart för de gulsvarta.

Målet gav Malmö energi och inom loppet av 20 minuter hade de flera farliga skott som Peter Abrahamsson förtjänstfullt parerade. BK Häcken däremot hade oerhört svårt att komma till målchanser. Jasse Tuominen fick på en bra träff från långt håll efter 18 minuter, men bollen seglade en bit över. Efter 33 minuter fick Patrik Wålemark in bollen till Johan Hammar i straffområdet, som fick en tå på bollen som dessvärre gick rätt på Malmös målvakt Johan Dahlin. Fem minuter senare levererade Patrik Wålemark ett fint instick till Jasse Tuominen i straffområdet. Finnen avslutade från dålig vinkel och tvingade Johan Dahlin att rädda till hörna, men farligare än så blev det inte under första 45 för BK Häckens del.

BK Häcken inledde den andra halvlek lysande och hade flera goda intentioner samtidigt som Malmö hade stora problem att skapa något offensivt. BK Häcken dominerade och efter 63 minuter stod BK Häcken för ett fint fotbollsanfall när Gustav Berggren fick fram bollen till Patrik Wålemark. Den glödhete Wålemark slog en perfekt boll till en framåtrusande Godswill Ekpolo, som passade in bollen i mitten där han hittade Jeremejeff som tryckte in kvitteringen. Ett fint gulsvart fotbollsmål.

Sju minuter därpå var det dags igen. Patrik Wålemark hittade då Alexander Jeremejeff i straffområdet, men anfallaren kom ur vinkel och fick istället vända om och levererade bollen till Gustav Berggren. Mittfältaren fick sitt skott täckt, men via en Malmö-spelare hittade bollen Patrik Wålemark som placerade in 2–1.

Malmö reste sig och med publikens stöd i ryggen lyckades skåningarna få in 2–2 med sex minuter kvar när Abdul Malik Abubakari nickade in 2–2.

Mycket mer än så skapade varken Malmö eller BK Häcken och matchen slutade rättvist 2–2. Malmö FF dominerade stora av första halvleken och BK Häcken dominerade stora delar av andra.

­– Malmö inleder bäst och vi gör inte det vi önskar på plan och kommer direkt i underläge. Sen tycker jag att vi spelar upp oss i slutet av första halvlek. Andra halvlek är bra, vi gör två fina mål och har bud på fler. Jag är besviken att vi inte får med oss tre poäng, men ser man till hela matchen så är 2–2 ett okej resultat. Kredd till spelarna hur de genomför stora delar av andra halvlek, det var gott att se, säger Per-Mathias Högmo efter matchen och kommenterar Patrik Wålemark, som återigen är bäst på plan:

– Han har en kirurgisk vänsterfot som levererar både assist och mål. Det är en av de verkligt stora talangerna i Sverige på lång, lång tid.