Oavgjort för BK Häcken i vårens sista match - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-06-02 16:54:23
Oavgjort för BK Häcken i vårens sista match

Trots spel med en man mer i en dryg halvlek så fick BK Häcken nöja sig med oavgjort i bortamatchen mot Elfsborg. Bollklubben skapade flera bra lägen men det ville sig inte riktigt i avslutningarna och BK Häcken blev mållösa i vårens sista allsvenska match.

– Det är surt, vi har en man mer i 50 minuter och ska kunna klara av att göra mål, säger Daleho Irandust.


Stärkta av cuptriumfen från i torsdags reste BK Häcken till Borås för vårens sista match med målet att ta tre nya, viktiga poäng i toppstriden i den allsvenska tabellen. Förutsättningarna till det förbättrades när Elfsborg i den 38:e minuten decimerades till tio man efter att Gustav Henriksson fått sin andra varning. Men gulsvart kunde inte konvertera det övertaget till mål.

– De lade sig framför straffområdet med 7-8 spelare vilket gör det svårt. Men de gör det bra, det måste man ge dem också. Vi kanske hade behövt fler löpningar för att luckra upp dem mer, säger Daleho Irandust.


Redan innan Henrikssons utvisning hade BK Häcken börjat ta tag i taktpinnen i matchen, och när matchen väl summerades var det nog strax innan utvisningen som Bollklubben spelade som allra bäst. Elva mot elva alltså. I spelet med en man mer blev det stundtals lite väl statiskt samtidigt som hemmalaget kämpade frenetiskt.

– Vi gör det väldigt bra innan de får sitt röda men sen vet jag inte riktigt varför det inte blir bättre, det är tråkigt. Jag tycker vi är tillräckligt skickliga individuellt för att lösa en sån här match, fortsätter Daleho Irandust.


BK Häcken hade en hel del lägen men utan att få till det. Alexander Jeremejeff försökte med pannan ett par gånger, Mervan Celik testade skott och Viktor Lundberg hade en boll som smet precis utanför. Det bästa läget hade Daleho Irandust när han sprintade ifrån Elfsborgs Simon Strand och i stort sett kom fri med Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgs mål. Men precis i skottögonblicket blev han störd av Strand och skottet gick utanför.

– Han (Simon Strand) tajmar knuffen bra, det är meningen att jag ska skjuta lågt till höger men när knuffen kommer blir pendeln kort och jag får inte skottet dit jag vill. Han gör det bra så det blir svårt för domaren, det känns som han hade kunnat blåsa straff också, säger Irandust.


Andreas Alm var också besviken över den uteblivna segern.

– Det är alltid så att när det är en match där man är en man mer så pass länge så är man missnöjd med resultatet. Men jag tycker det var en jämn match. Det är naturligt att vi har mycket boll men detta är en match som man kommer komma ihåg mest för att det blev ett rött kort och inte så mycket mer än så, säger Häckentränaren.


Detta var BK Häckens tolfte match i Allsvenskan som nu tar sommaruppehåll i några veckor. Med 21 inspelade poäng återfinns Bollklubben just nu på femte plats i den jämna tabellen. Vårens höjdpunkt är förstås cupguldet i torsdags.

– Hade vi vunnit i dag hade jag sagt vi var Sveriges bästa lag under våren i cupen och Allsvenskan, 23 poäng och cuptitel tycker jag hade räckt till det. Men nu tycker jag inte det utan nu tycker jag det finns lag i Allsvenskan som totalt sett har gjort det bättre. Vi gjorde det bra utifrån att vi tog cupen men vi kunde gjort det bättre i Allsvenskan, säger Andreas Alm.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.