Oavgjort i Ackermanns comeback - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-08 19:23:20
Oavgjort i Ackermanns comeback

Träningsmatch mot Ljungskile i november kanske inte känns stekhett. Men för Kevin Ackermann var det en speciell kväll. Det var hans första match efter hjärtoperationen.

– Jag är extremt lycklig över att få göra det jag älskar igen, säger han efter 1-1 mot Ljungskile.


Vi vet Kevins historia. Flytten till Fiorentina som förvandlades till en mardröm när läkarna upptäckte ett hjärtfel. Istället för flytt till Italien blev det en kamp för att ens kunna spela fotboll igen. Men han har kämpat sig tillbaka. Och ikväll fick han äntligen kliva ut och spela match igen.

– Jag känner mig extremt tacksam över att få vara här igen. När man har varit med om en sådan här resa så uppskattar man saker på ett helt annat sätt än man gjort förut, man tar inget för givet längre, säger han.


Av förståeliga skäl har han en bit kvar till toppformen men spelmässigt kände vi igen honom. Han stod för hårt arbete på det inre mittfältet och täckte stora ytor med sin löpstyrka.

– Jag kände ju att det var ett år sen jag spelade match och jag har bara varit med i full träning i 1,5 vecka men jag ska inte gräva ner mig i att konditionen inte riktigt är där utan bara träna på och ta det steg för steg, fortsätter han. 


Han glänste också till lite extra några gånger och vi minns särskilt den långa, svepande passningen till Oskar Sverrisson i den 25:e matchminuten. Det ledde till BK Häckens bästa läge i den första halvleken. Sverrisson tog med sig bollen in i straffområdet och avslutade men Ljungskiles målvakt Robin Wallinder kunde rädda till hörna. I övrigt var den första halvleken relativt tempofattig och bägge lagen hade svårt att skapa klara chanser. Men Ljungskile kunde dock få in en boll i slutet av halvleken genom Christopher Udo som kom före Alexander Nadj i BK Häckens mål. 

– Det blev en lite rörig matchbild, vi pratade om att gå in med hög press men jag tycker att vi kom in lite sent och det fick dem att se lite väl bra ut. Vi har inte spelat match tillsammans vilket gjorde att vi inte riktig var samspelta i presspelet, säger Ackermann.


I andra halvlek drogs tempot upp en aning och det blev samtidigt mer böljande spel. Kevin Ackermann hade ett vänsterskott på mål efter fint förarbete från Ahmed Yasin. När han byttes ut i den 66:e minuten fick han kvällens hjärtligaste applåder från publiken på Bravida.

– Det var skitkul att höra, det uppskattar man så klart och blir lycklig av, säger han. 


Strax därefter kvitterade BK Häcken och det genom debuterande Patrik Wålemark – en riktig drömdebut. Målet kom efter ett fint anfall där flera gulsvarta spelare var inblandade i ett kombinationsspel runt Ljungskiles straffområde. Till slut hittade Benjamin Arapovic in med en passning som Wålemark mötte perfekt med bredsidan. Det var en nöjd målskytt som alltså per omgående passade på att bocka av det första målet i den gulsvarta tröjan.

– Det känns så klart jättebra med en sådan start. Jag har inte tränat på ett par veckor så jag är inte riktigt i matchform men det var skitkul att spela i dag, säger Patrik Wålemark.


Under de sista 20 minuterna var det Bollklubben som var närmast ett segermål. Det bästa läget hade Ahmed Yasin som sköt strax utanför den högra stolpen. Men det blev inga fler mål och matchen slutade 1-1. Ljungskile, som vann Division 1 Södra och nästa år spelar i Superettan, ställde upp med i stort sett ordinarie lag så matchen var en bra värdemätare för våra unga spelare..

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.