Dam
2024-06-09 17:11:18
Oavgjort i toppmötet mot Kristianstad

Tabelltvåan BK Häcken ställdes under söndagseftermiddagen mot tabelltrean Kristianstads DFF på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 2–2 och Bollklubbens mål gjordes av Rosa Kafaji och Alice Bergström. 

 

Det var hemmalaget som tog kommandot i matchen och BK Häcken hade det svårt att få i gång något spel. Men desto mer matchen pågick så kom laget in i matchen och i den 24:e minuten kunde Rosa Kafaji ge BK Häcken ledningen med 1–0 efter en fin framspelning av Filippa Curmark. Bollklubbens ledning höll sig hela halvleken igenom.

– Känslan är väl att det är starkt med en poäng idag, vi får vara nöjda med det med tanke på matchbilden. Vi får en tuff start med underlaget och motvind och fastnar i deras press. Därifrån kommer vi inte riktigt in i matchen. Sedan är det tungt därifrån men det positiva är att vi ändå tar upp fighten och försöker skapa chanser in i det sista och skönt att vi just får med oss en pinne i alla fall, säger Alice Bergström.

 

Fyra minuter in i den andra halvlek höll sig hemmalagets Tabitha Tindell framme och kunde kvittera till 1–1 efter en fin soloprestation. Knappt tio minuter senare, efter ett fint anfall, lyckades Kristianstads DFF ta ledningen med 2–1 via Emmi Alanen. Det såg länge ut att BK Häcken skulle få åka hem med noll poäng men så i den 91:a minuten slog Alice Bergström till och Bollklubben åker hem med en poäng efter 2–2 i dagens toppmöte.

– Otroligt viktig poäng även om vi hade velat ha alla tre för att haka på i toppen men som det såg ut idag så får vi ändå vara glada för den. Alltid kul att göra mål och det kommer en rensning ut ur straffområdet och jag får väldigt mycket tid med boll och känner att jag chansar och drar iväg ett skott. Idag blev de en bra träff som tur är och jädrigt skönt att se den segla in i mål så sent in i matchen, säger Alice Bergström

 

BK Häcken behåller sin andra placering i tabellen med sina 20 poäng och redan på torsdag tar BK Häcken emot Djurgårdens IF hemma på Bravida Arena med start klockan 19.00. Köp din biljett här och sjung fram laget till tre viktiga poäng i jakten på serieledarna FC Rosengård.


Alice Bergström ser fram emot torsdagens match mot Djurgårdens IF:

– Djurgården har startat starkt och med tanke på förra året blir det en tuff match. Men vi måste hitta vårt spel tidigt i matchen och göra det som funkat hittills för att såra dem. Blir viktigt att utnyttja våra styrkor på planen och minimera slarvet i uppbyggnaden för att inte bli straffade i omställningar. Då ska det nog gå bra om vi bara gör jobbet.

 

BK Häcken – Djurgårdens IF
Datum: Torsdagen den 13 juni

Matchstart: 19.00
Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved