Herr
2020-11-01 19:30:44
Oavgjort mot Hammarby

Det såg länge ut att bli en gulsvart 1–0-seger på Tele2 Arena, men på tilläggstid i andra halvlek lyckades Hammarby kvittera. Vårt enda mål gjordes av Alexander Søderlund.

Formstarka Hammarby mot formsvaga BK Häcken på Tele2 Arena. Uppgiften såg på förhand tuff ut för de gulsvarta, men när domaren blåste igång matchen var det bortalaget som tog kommandot. Vi hade mycket boll och kändes trygga, men första chansen (och målet) dröjde sjutton minuter. Matchens spelare Ahmed Yasin lurar upp två Hammarby på sin kant och slår ett fint inlägg till Søderlund, som kan nicka in sitt åttonde mål för säsongen via Hammarbys målvakt David Ousted.

Mot slutet av halvleken tvingas Nikola Gulan, som gjorde sin startdebut idag, utgå skadad, men han hade dessförinnan en fin frispark till Søderlund som var nära på att skarva in sitt andra för dagen. Även Toivio var med minuten kvar av halvleken nära på att skarva in 2–0, men i vägen stod en för dagen storspelande David Ousted i Hammarby-målet.

Andra halvlek är sämre från båda lag. Tempot är lågt och de där riktigt farliga chanserna saknades. Vi hade god kontroll på händelserna och mot slutet av halvleken är Yasin nära på att kontra in spiken i kistan, men båda gångerna står Ousted för fina enhandsräddningar. Istället är det hemmalaget som gör matchens nästa, och sista, mål. Med tre minuter kvar av tilläggstiden når bollen något turligt Aimar Sher i straffområdet. Hammarbys unge talang klipper till direkt med vänstern och bollen seglar in bakom Dahlberg. Ett vackert fotbollsmål som innebar 1–1. Tung avslutning på en match som det kändes som vi hade koll på från början till slut.

Ahmed Yasin, som stod för en mycket fin insats på högerkanten och blev utsedd till matchens lirare, var besviken efter matchen.

– Vi gjorde det bra idag, vi bröt ner dem och gjorde Hammarby dåliga. De hade inte så många chanser, någon frispark och sedan ett skott från ingenstans i nittonde minuten som går in i mål. Att de får ett sådant mål gör mig bara besviken och förbannad, säger Ahmed Yasin, som samtidigt vill lyfta fram laginsatsen idag.

– Jag är glad och stolt över att vi som lag kunde prestera så bra som vi gjorde idag, vi verkligen kämpade och slet för varandra.

För egen del verkar Yasin ha toppat formen till säsongsavslutningen.

– Det känns bra, formen är där den ska. Jag ger allt för laget och försöker bidra så mycket som möjligt framåt.

Omgångens resultat gör att vi ligger på en fjärde plats i tabellen. Två poäng efter tvåan Elfsborg. På lördag möter vi Östersund hemma, därefter väntar ett landslagsuppehåll innan de avslutande tre omgångarna.