Herr
2022-06-26 18:08:29
Oavgjort mot Hammarby efter två sent insläppta mål

Efter två sent insläppta hörnmål fick BK Häcken med sig en poäng från Tele2 Arena.

– Vi ger bort 2 poäng. Vi hade både 1–0 och 2–0 men sen ger vi bort poängen i slutet, säger Even Hovland.

 

Det var en tuff första halvlek mellan två allsvenska topplag. Hammarby inledde matchen med mycket boll men hade svårt att komma till lägen. Även BK Häcken hade svårt att komma till lägen i den första halvleken.

– Det var mycket slarv i första halvlek där vi ger bort några farligheter till Hammarby. I början av den andra har vi kontroll och pressar bak dem. Vi har två fantastiska anfall och får 2–0, säger Hovland.

 

Matchens första mål kom genom Jeremejeff efter ett vackert triangelspel på högerkanten. Jeremejeff är nu uppe på elva mål den här säsongen och är fortsatt skytteligaledare i Allsvenskan.
 Det andra målet kom genom Rygaard efter en assist av inbytte Blair Turgott.

Men i minut 82 gjorde Hammarby sitt första mål på en kort hörna. Och i den 88:e fullbordade Hammarby sin upphämtning, även den här gången efter en kort hörnvariant.

– De får ta korta hörnor varje gång och vi gör inte det vi har snackat om. Speciellt den sista. Han får bara stå där och det ska inte hända. Vi får inte ge de möjligheten att skjuta i det läget. Klart att vi var slitna men de är lika slitna som oss. Vi måste göra jobbet i 90 minuter och de sex som det är i tillägg. Men vi gör inte det och då blir straffade.

 

Samtidigt som Hovland tycker att det känns som två tappade poäng lyfter han att laget är på en helt annan plats i dag än när de båda lagen möttes sist.

– Vi får ta med oss att vi gör det bra när vi får spela genom dem. Om Gustav hade gjort mål i slutet… Men vi får åka hem och lära. Vi har tagit enorma steg under säsongen. Vi ska vara nöjda på så sätt men vi vill alltid vinna. Vi vill gå upp och ta tre poäng, tre poäng, tre poäng, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved