Herr
2020-10-24 16:56:09
Oavgjort mot Mjällby

Lördagens match mot Mjällby slutade 2-2. Gästerna ledde med 2-0, men en snabb reducering av Irandust och ett kvitteringsmål av Berggren såg till att vi delade på poängen.

Tungt poängtapp senast, men det blåste ändå positiva vindar i BK Häcken-lägret inför dagens match, inte minst med tanke på att både Bengtsson och Friberg var tillbaka i startelvan.

Matchinledningen var jämn, men redan fjorton minuter in gjorde gästerna sitt första mål för dagen. Det är ett långt inlägg som Dahlberg misslyckas att komma åt och istället skarvar Jacob Bergström fram bollen till Max Watson som enkelt kan nicka in 1–0 till Mjällby. En blytung inledning på matchen.

Istället för att jaga ledningsmål så blev nu en intensiv kvitteringsjakt och gulsvarta chanser saknades inte. Wålemark hade en hörna som var på väg rätt in i mål, Toivio laddade bössan och var nära på att göra ett drömmål och Irandust stod för en fin aktion som ställde Mjällbys målvakt på prov, men bollen ville inte in.

I andra halvlek fortsatte jakten. Mjällby trycktes tillbaka, men bollen ville inte leta sig in bakom Carljohan Eriksson. Istället kommer nästa smäll när Moses Ogbu nickar in 2–0 efter en kontring. BK Häcken hann dock inte deppa innan reduceringen var i mål. Två minuter efter Ogbus mål placerar Irandust in 2–1 med en fin bredsida strax utanför straffområdet. Kvitteringsjakten var i full gång igen och med åtta minuter kvar av matchen kom också vårt andra mål för dagen. Poängkungen Irandust lägger en fin frispark från högerkanten som Gustav Berggren nickar in. Därefter har vi (flera) bud på ett ledningsmål, men precis som i matchen i övrigt så saknas det där sista och vi tappar två poäng i medaljstriden.

– Vi är grymt besvikna med 2–2 här idag. Det känns som att vi har tillräckligt många lägen för att vinna matchen, samtidigt som vi släpper till alldeles för enkla mål. Nu gäller det att vi börjar vinna matcher, säger Gustav Berggren efter matchen och blickar framåt mot onsdagens mycket viktiga toppmatch.

Poängen idag gör att vi seglar upp på 40 poäng och en andraplats i Allsvenskan. Ett av lagen som jagar bakom oss är Djurgården, som vi möter hemma på Bravida Arena på onsdag.