Offensiv nykomling näst på tur för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-04-12 14:33:30
Offensiv nykomling näst på tur för BK Häcken

Nykomlingar och nederlagstippade inför säsongen men Falkenberg gjorde flest lag av alla i Superettan i fjol och ska inte underskattas.

– Jag tycker att Falkenberg är bollskickligt lag som är offensivt orienterade och vill framåt, säger Andreas Alm. 


I morgon är det dags för BK Häckens andra bortamatch i årets seriespel och återigen bär det av söderut. Om premiären var mot den största guldfavoriten, Malmö FF, så blir mötet på Falcon Alkoholfri Arena en match mot ett lag som på den allsvenska upptaktsträffen tippades att hamna i botten av tabellen. 

– Många lag som kommer till Falkenberg tror att de ska slå långt och satsa mest på fasta situationer och så går man bort sig på att de faktiskt är bollskickliga. Det är ett lag som kan spel sig igenom så det går inte att bara ligga långt ifrån dem och löpa hemåt för att täcka ytor i djupledsspelet utan vi behöver vara tajta på dem, säger Andreas Alm.


Fyra poäng efter de två första matcherna är en stabil och bra inledning av årets allsvenska för BK Häcken, spelmässigt vill Andreas Alm främst lyfta fram defensiven.

– Det finns stora delar av vårt presspel som jag tycker är bra. Det fungerade i hela matchen mot Malmö och fram till sista kvarten mot HIF då vi valde att spela på ett annat sätt. Vi är duktiga på att jobba tillsammans, och just det blir väldigt viktigt när man åker till Falkenberg, fortsätter Andreas Alm.


Erik Friberg utgick med skada i senaste matchen och är indisponibel i morgondagens match. MR-skanning har gjorts och ingen skada upptäcktes men han har fortsatt en liten skadekänning och vilar därför. Gustav Berggren kom in senast mot Helsingborg och han känns som det naturliga valet om Andreas Alm vill göra ett rakt byte.

– Gustav har ett ruskigt bra vinstfacit när han startar. Han kom in mot Helsingborg och var tydlig bra och tät. Han har ett stort driv i det han gör och är jäkligt jobbig att möta. Defensivt så tycker jag han var klockren i den matchen, säger Anderas Alm.


Om Gustav Berggren får göra årets första allsvenska match från start mot Falkenberg så är han redo.

– Jag har tränat på bra hela veckan så jag är väl förberedd och om jag får spela i morgon så ska jag gå in och göra jobbet och se till så att vi tar tre poäng, säger han.


Hur kändes ditt eget spel i matchen mot Helsingborg?

– Det blev lite hastigt när jag kom in men det kändes som jag kom in det ganska snabbt. Det var tacksam att byta så man hann spela tio minuter i första. Defensiven satt bra, jag hade önskat mer boll och en bättre offensiv men viktigast var att vi vann och tog tre poäng, säger han.Falkenbergs FF – BK Häcken

Avspark: 13.30, Falcon Alkoholfri Arena

Matchtrupp: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Joona Toivio, Juhani Ojala, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Paulinho, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.