Ohlsson: ”Vi har möjlighet att gå upp i år” - BK Häcken BK Häcken
Dam
2020-05-12 10:57:05
Ohlsson: ”Vi har möjlighet att gå upp i år”

Caroline Ohlsson lämnade Orust FC för BK Häcken till den här säsongen. Nu vill hon vara med och ta sitt nya lag högre upp i seriesystemet.

– Jag vill uppåt, sedan om det blir i år eller nästa år det får vi se, men vi har möjlighet att göra det i år, säger 28-åringen.


Från testcykeln inne i gymmet har Caroline Ohlsson utsikt över planen där lagkamraterna tränar. Träningspasset på planen är inriktat på olika typer av matchspel. I gymmet är de en handfull spelare som kör rehab, samtidigt som de då och då slänger längtande blickar ut mot planen.

Ljumskproblem och en stukad fot gjorde att nyförvärvet från Orust endast kunde medverka sparsamt i de matcher som laget spelade innan matchandet avbröts.

– Att seriestarten har blivit uppskjuten har lugnat mig lite annars hade jag nog stått ute på planen och det hade nog inte varit jättebra. Nu kan jag rehaba i lugn och ro och komma i fas. Ljumsken har jag haft problem sedan i juni förra året. Det är en lång historia egentligen som började med en hjärnskakning i januari 2019. Sedan kom jag tillbaka för fort, vi hade många spelare borta så jag spelade 90 minuter i alla matcher och överansträngde mig. Jag spelade även på hösten trots problemen men nu försöker jag göra det bra och få ordning på problemen, säger hon.


Efter att ha pendlat flera år från hemmet på Hisingen till Orust så gjorde hon till den här säsongen sitt första riktiga klubbyte. Moderklubben heter visserligen Gilleby men Orust FC är en sammanslagning av olika Orust-lag.

– Främsta anledningen till att jag ville byta är för att det är närmare hem. Jag har pendlat till Orust i många år men till slut orkar man inte längre. Jag var på väg att lämna redan inför förra säsongen så jag var mentalt förberedd på att det kommer att ske. Jag hade tänkt provträna i andra klubbar också men det kändes så pass bra här så då blev det BK Häcken. Det är kul att vara här, det känns som en seriös klubb som vill framåt. Vi är inte riktigt där än med damlaget men alla vill framåt så det är roligt.


Med sig från Orust, där hon var lagkapten, till sin nya klubb fick hon tre lagkamrater.  

–  Vi sade att vi alla skulle ta ett eget beslut, men det är klart att det vi alla gjorde vi påverkade varandra. Karin (From) och jag är de som kört bilen. Skulle vi sluta i Orust så visste de andra att det inte skulle gå någon bil dit. Att det är flera jag spelat med innan här gör att det blir lite trygghet på planen framför allt. För det är många som man ska lära känna på fotbollsplanen. Sen utanför fotbollsplanen tror jag inte det hade gjort så mycket om jag kommit själv, jag är inte så blyg av mig, fortsätter hon.


Med Orust FC spelade innermittfältaren förra säsongen i division 1. Laget åkte dock ur och BK Häcken och Orust har hamnat i samma division 2-serie.

 – Vi visste inte att vi skulle få möta dem innan vi bestämde oss, vi trodde vi skulle spela i den andra Göteborgs-serien. Det kommer nog bli tufft och lite konstigt att möta dem men samtidigt kul. Jag har kontakt med flera där så det kommer nog bli lite hets inför matchen. De har tappat mycket folk men ändå fått ihop det ganska bra, så det kan nog bli en tuff match.


Även om det kommer bli extra prestige i det mötet så är siktet inställt betydligt högre än att "bara" vinna just den matchen.

– Jag vill alltid vinna alla matcher jag spelar och det brukar resultera att man vill vinna serien. Samtidigt måste man få känna att det får ta sin tid, men jag vill uppåt. Sedan om det blir i år eller nästa år, det får vi se men vi har möjlighet att göra det i år. Men det blir en helt annan grej med enkelserie, får du två vinster direkt så kan det nog rulla på. Vi möter dessutom två starka lag i början, särskilt Ljungskile i första matchen som har sagt att de ska vinna en serie varje år, så det känns som mycket kan avgöras nästan direkt. Det gäller att man får en bra känsla från de matcherna så att man kan spinna vidare från det, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.