Oscar Uddenäs klar för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-12-06 11:00:00
Oscar Uddenäs klar för BK Häcken

19-årige Oscar Uddenäs är klar för BK Häcken. Mittfältaren kommer senast från IFK Värnamo och kontraktet är skrivet på fyra år.

– Det känns fantastiskt, jag har gått och väntat på den här dagen, säger han. 

 

Oscar Uddenäs är uppvuxen i skånska Lomma och lärde sig spela fotboll i GIF Nike innan han som tioåring började spela för Malmö FF. Han nådde klubbens P19-lag och sommaren 2019 såldes han till italienska SPAL och deras Primavera-lag. Pandemin slog dock till mot Italien och efter att ha varit utan fotboll i flera månader valde han att flytta hem till Sverige.

Ny klubbadress blev Superettan-laget IFK Värnamo. Smålänningarna gjorde succé i Superettan i år och seriesegern innebär att IFK Värnamo är ett allsvenskt lag från och med 2022.

Även för Oscar Uddenäs blev det ett succéartat år. På 22 matcher stod han för sex mål och fem assists, vilket gjorde att han slutade på en andraplats i den interna skytte- och poängligan. Ett imponerade facit för den unge mittfältaren.

– Det var helt klart mitt bästa år i karriären. Att få vara så delaktig i ett lag som vinner Superettan kändes fantastiskt. Jag är en offensiv spelare som gillar att hota både med och utan boll. Jag gillar såklart att leverera både mål och assist och hjälpa laget på det viset men jag är även en lojal spelare som gillar att ta jobbet för laget. Framför allt så gillar jag att vinna, säger Uddenäs.

Med ett utgående kontrakt med IFK Värnamo var intresset för Uddenäs stort men valet föll till slut på Hisingen och BK Häcken.

– Det fanns intresse från många håll men när jag hörde att BK Häcken var intresserade så kändes det helt perfekt. Klubben har startat en satsning som jag vill vara en del av och spelet som BK Häcken spelar passar min spelstil och sättet jag spelar på väldigt bra. Det känns som att jag kommit till en bra miljö där jag kan utvecklas vidare, säger Uddenäs.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag vill först och främst få så mycket speltid som möjligt och längre fram vill jag bli en dominerande spelare i Allsvenskan och vara med och fajtas med BK Häcken i toppen av Allsvenskan, avslutar Uddenäs.

Sportchef Martin Ericsson:

– Oscar är en väldigt spännande spelare som under det senaste halvåret fått sitt genombrott i seniorfotbollen. Han har ett bra driv med boll och en offensiv skicklighet med sin vänsterfot i och runt straffområdet, vilket visat sig i Superettan där han producerat både mål och assist. Det ska bli kul att följa hans fortsatta utveckling och vi är väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss Oscar över de närmsta fyra åren.  

 

Oscar Uddenäs

Född: 17 augusti 2002 (19 år)

Position: Mittfältare

Tidigare klubbar: GIF Nike, Malmö FF, SPAL, IFK Värnamo.

Landskamper: 19 U17-landskamper och 4 U19-landskamper


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.