Oskar Sverrisson kvar i BK Häcken till 2022 - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-06-13 13:57:47
Oskar Sverrisson kvar i BK Häcken till 2022

Oskar Sverrisson och BK Häcken har gemensamt enats om att utnyttja den option på tre år som fanns i det kontrakt som skrevs inför säsongen. Det innebär att han blir kvar i klubben till 2022.

– Det är så klart inspirerande att de är nöjda med mig och jag är glad att få vara med på BK Häckens fortsatta resa, säger Oskar Sverrisson.


Oskar Sverrisson kom till BK Häcken inför årets säsong, närmast från Mjällby AIF där han spenderade två säsonger. Tidigare har han också spelat i bland annat Dalkurd och i norska Kvik Halden. Kontraktet med Bollklubben skrevs på ett år med option på ytterligare tre år. Nu är det klart att bägge parter vill utnyttja optionen vilket gör att skåningen blir gulsvart trogen till och med 2022.

– Det är en trygghet att få vara kvar i ett allsvenskt topplag och få vara med på den resa som förhoppningsvis förr eller senare ska leda till klubbens första SM-guld, säger Oskar Sverrisson.


Den allsvenska debuten kom hemma mot Gif Sundsvall den 5 maj, när han fick hoppa in efter att Godswill Ekpolo skadat sig. Därefter har det blivit ytterligare två inhopp. I vårsäsongens sista match mot Elfsborg spelade han drygt 20 minuter. 

– Jag tycker att jag har fixat det bra men sen hade jag velat få ut ännu mer. Men de minuter jag har fått har känts bra. Jag trivs bra i laget och i den här miljön och hoppas att jag kan fortsätta utvecklas. Jag hoppas på ännu mer speltid redan i höst och sen även längre fram, säger han.


För BK Häckens sportchef Sonny Karlsson var det sjävklart att föreslå att optionen skulle utnyttjas.

– Han gör det bra varje dag i veckan och han är en bra kille både på planen och i omklädningsrummet, han passar bra in hos oss både fotbolls- och personlighetsmässigt. Vi tror att på allvar kan vara med och konkurrera om en plats framöver, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.