Herr
2020-03-08 16:23:15
Övertygande seger – kvartsfinal nästa

Nya mål framåt, ny hållen nolla och ny seger – BK Häcken hade en minst sagt bra dag på jobbet mot Östersund. 2-0-vinsten gav gruppseger och nästa helg väntar kvartsfinal, på hemmaplan dessutom.

– 9-0 totalt i gruppspelet på tre matcher, det kan inte bli bättre, säger Daleho Irandust.


Förutsättningarna inför matchen att det var vinna eller försvinna som gällde gjorde att det fanns fog för att det skulle bli nervkittlande tillställning på Bravida Arena. Men det blev egentligen aldrig spännande. Östersund var minst ett nummer för litet i den avgörande gruppspelsmatchen. Segern med 2-0 innebär att cupäventyret fortsätter med kvartsfinal nästa helg. Daleho Irandust öppnade målskyttet redan i den åttonde matchminuten och gjorde därmed sitt andra mål under gruppspelet. ”Dalla” fick bollen av Gustav Berggren på den egna planhalvan innan han satte fart mot mål med bollen klistrad vid fötterna. Han kunde ha spelat bollen både till höger eller vänster men valde att avsluta på egen hand och Aly Keita i Östersunds mål hade inte en chans.

– Jasse tog en perfekt löpning så jag kommer ensam mot Isherwood, jag stannar till lite och sen är det bara att slå den mellan benen på honom och då kan inte målvakten göra något. Jag har gjort så på träningarna också och man behöver knappt ta i, det räcker att placera den, säger han.


Bollklubben trummade på efter drömstarten. Gustav Berggren vann bollar, Ahmed Yasin hade stundtals lekstuga på sin vänsterkant och varje gång Daleho Irandust fick bollen kändes det som att en målchans kunde komma.

– Östersund är ett bra lag, de rullar bollen och gör det bra idag. Jag tycker att de kommit på rätt spår igen så det är inget dåligt lag men vi gör det vi ska och vinner matchen och vi har dessutom många fler lägen att göra mål.


2-0-målet kom även det i den första halvleken och det var Godswill Ekpolo som fick göra sitt andra mål för i år, det första gjorde han under matchlägret i Portugal. Efter ett nytt snabbt anfall kunde Ekpolo till slut trycka in bollen efter att Keita räddat avslutet från Jasse Tuominen. Målet föregicks av ett av många anfall på högerkanten, där Irandust höll till. Förra säsongen alternerade han mellan högerkanten och nummer tio-positionen. I dagens match, precis som i de tidigare gruppspelsmatcherna, har han spelat till höger. 

– Det är bra, jag kommer till lägen, det är bara att sätta dem också. Som höger är det nästan ingen som kan ta min position när jag går in i banan, speciellt när jag och Jasse spelar, då kan han röra sig mer till vänster och jag får min yta som jag vill ha. Alm har sagt till mig att jag ska röra mig inåt hela tiden oavsett vart jag spelar.


”Dalla” missade inledningen av säsongen på grund av skada men i gruppspelet har han varit med från start i alla tre matcher. Förutom de två målen har han visat upp ett spel bådar gott inför fortsättningen.

– Det är skönt, jag har fått upp självförtroende mer. Det har var lite tufft att se alla träna och man själv varit lite efter, det var skönt att få 90 minuter idag, säger han.


Nästa helg fortsätter alltså cupäventyret. Som en av de fyra gruppettor med flest antal poäng så blir det hemmaplan i kvartsfinalen. Imorgon lottas kvartsfinalerna. Då vet vi också om matchen spelas på lördag eller söndag.

– Att spela inför hemmapubliken vill vi alltid göra. Det är bara att köra, de som kommer hit ska känna av att det är hemmaplan för oss.


Det var många som var bra idag. Erik Friberg satte knappt en fot fel på hela matchen och tillsammans med Gustav Berggren ägde han det inre mittfältet, Rasmus Lindgren var så där följsam och bolltrygg som vi blivit bortskämda med under åren och på högerkanten kändes det som Godswill Ekpolo sammanlagt sprang ett maratonlopp. Dessutom höll Peter Abrahamsson sin tredje raka nolla. För att nämna några. Nu njuter vi av den här segern och imorgon börjar vi ladda inför nästa helgs kvartsfinal på Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved