Herr
2024-05-28 18:50:00
Paco Johansen: ”Det kommer vara två lag som har mycket att bevisa”

Sommaren närmar sig och den allsvenska vårsäsongen är snart färdigspelad. Morgondagens bortamatch mot Mjällby AIF blir vårsäsongens sista bortamatch för gulsvart, därefter gästas BK Häcken av AIK på Bravida Arena innan det är dags för sommaruppehåll.

– Vi känner en enormt revanschsug, vi vill gå på uppehåll med två raka segrar, säger huvudtränare Paco Johansen.


Det blev en tung derbyförlust mot GAIS på gräsplanen på Gamla Ullevi – nu väntar en ny allsvenska match på gräs när BK Häcken gästar Strandvallen. 

– Både vi som tränare och spelare känner en enormt revanschsug från senast. Vi är ett enormt taggat lag som reser ned till Strandvallen och Hällevik. Vi har tränat regelbundet på naturgräset i snart en vecka. Vi hoppas nu kunna gå ut och ta revansch på en gräsplan, säger huvudtränare Paco Johansen.

I skrivande stund ligger BK Häcken på en sjätte placering, en seger mot Mjällby AIF skulle innebära att BK Häcken går förbi Blekingeklubben i den allsvenska tabellen. Morgondagens bortamatch mot Mjällby AIF blir det andra mötet i år mellan klubbarna.

– Mjällby AIF kommer som oss, från en tyngre period, så det kommer vara två lag som har mycket att bevisa. Det viktigaste blir att vi klara av att hantera matchen på Strandvallen och det är något som vi är redo att göra.

Paco Johansen fortsätter:

– Vi har en erfarenhet av Mjällby och vi vet om att det är ett fysiskt lag som vill spela på deras spelsätt och ett lag som ligger högt upp i tabellen för en anledning, det ett bra allsvenskt lag. Vi vet om att vi kan ta flera segrar på rak, det är något som vi har gjort tidigare och att gå på uppehåll med två raka matcher är något som vi hoppas på.


Jakten på två raka trepoängare har inletts och den 47-årige huvudtränaren berättar om vikten av stödet från den gulsvarta läktaren.

– Stödet som vi får från läktaren är en viktig del i vår framgång när vi jagar en ny trepoängare. Läktaren är våran tolfte spelare som alltid ser till att bidra med ett enormt stöd och där har deras insatser har varit fantastiska. Vi behöver höja oss till samma nivå som supportrarna på läktarna, säger huvudtränare Paco Johansen.


Morgondagens bortamatch mot Mjällby AIF sänds på Max, tidigare Discovery+.


Mjällby AIF – BK Häcken

Datum: Onsdag, 29 maj.

Matchstart: 19.00.

Plats: Strandvallen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved