Dam
2021-05-25 12:50:37
Hammarlund har slitit av korsbandet

Pauline Hammarlund skadade knäet och tvingades kliva av matchen mot Eskilstuna i lördags. Efter en magnetkameraundersökning står det klart att Hammarlunds korsband är av. 

 

Pauline Hammarlund stod för 12 mål i Göteborg FC under fjolåret och den goda formen har fortsatt under 2021. I Mats Grens elva har hon varit given bredvid Stina Blackstenius i anfallet och hon gjorde så sent som förra veckan det viktiga 1–1-målet i vändningen  mot Djurgården i OBOS Damallsvenskan.

I lördags tvingades hon utgå i första halvlek med smärta i knäet. Efter en magnetkameraundersökning visade det sig att korsbandet är av. 

– Det känns jättetungt såklart. Jag var väl inställd på att något skulle vara trasigt, det kände jag när det hände, men jag var inte beredd på att det skulle vara korsbandet, säger Pauline Hammarlund och kommenterar situationen när skadan uppkommer:
 – Jag har kollat på det flera gånger och det känns inte som någon speciell situation alls. Jag gör någon vridning eller översträckning och känner direkt att någonting går sönder, men jag var ganska säker på att det var min menisk som jag haft problem med innan och tänkte att jag testar att köra vidare. Jag kände att det högg till i vissa situationer och att jag inte kunde gå hundra och då klev jag av.

 

27-åriga Hammarlund missade nästan hela 2018 på grund av problem med knäskålssenorna och under 2019 missade hon ett par matcher när en meniskskada höll henne borta från spel.

– Det blir tyngre för varje gång och det känns såklart att aldrig få vara hel en längre tid. Det jag tar med mig nu är att jag har kommit tillbaka ännu starkare efter mina tidigare operationer, speciellt efter den senaste, där jag gjorde min bästa säsong någonsin efter.

 

BK Häcken är med dig hela vägen, ”Pallo”!

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved