Paulinho historisk när BK Häcken tog tredje raka - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-09-01 19:29:10
Paulinho historisk när BK Häcken tog tredje raka

Med två stenhårda skott låg Paulinho bakom 4-1 segern mot Falkenberg. Nu är han också historisk som BK Häckens främste målskytt genom tiderna.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger brassen som nu har gjort 113 mål i Häckentröjan.


Paulinho har en något stökig säsong bakom sig, skador har stört honom till och från och inför dagens match hade han bara spelat tio matcher från start i årets allsvenska. Naturligtvis ett stort avbräck för BK Häcken att inte kunna utnyttja förra årets skyttekung fullt ut. Men med två projektiler till mål mot Falkenberg visade brassen klassen och hur viktig han är för Bollklubben. Nu är han samtidigt också BK Häckens främste målskytt.

– Jag är nummer ett i klubben, jag har kämpat för det och nu är jag där. Men min karriär fortsätter och jag hoppas att jag gör ännu fler mål som hjälper laget, säger han.


Två mål i dag, ett mot AFC förra helgen och två i kvalet till Svenska Cupen mot Qviding – fem mål på de tre senaste matcherna alltså men trots det så har han enligt honom själv fortfarande en bit kvar till toppformen.

– Jag behöver träna ännu mer för min kondition är inte 100 procent än. Jag jobbar hårt varje dag för att komma i form. Nu har vi två veckor till nästa match och jag ska kämpa stenhårt för att komma i så bra form som möjligt och vara beredd till de sista matcherna. 


Bägge målen mot Falkenberg var hårda, precisa skott. Först gav han BK Häcken ledningen i den 21:a minuten när han tog emot en passning från Joona Toivio, vände runt och på halvvolley stänkte in den i bortre hörnet. Det andra, det historiska 113:e, målet kom på stopptid i andra halvlek. Han fick bollen en bit utanför straffområdet, drog till och Falkenbergs målvakt blev stående som en staty när bollen passerade till vänster om honom.

– Det var två bra avslut, även om inte konditionen är på topp så är mina skott bra. Men det viktigaste var att vi vann, jag vill göra mål för att hjälpa laget, säger han. 


Och de två målen hjälpen BK Häcken till den tredje raka trepoängaren och med tanke på att serieledaren Djurgården förlorade så tog Bollklubben in tre poäng på täten. Men även om 4-1 på resultattavlan såg säkert och bekvämt ut så var det lite tajtare i praktiken. När Daleho Irandust vackert gjorde 2-0 knappt 30 minuter in i första halvlek så kändes det som att det skulle bli en behaglig resa till tre poäng. Men Falkenberg reducerade istället kort därefter och BK Häckens 3-1-mål kom först i den 85:e minuten. Bortalaget höll dessutom spelet bra uppe och kändes inte helt ofarliga när de tryckte in mot Bollklubbens mål. BK Häckens tränare Andreas Alm fick se ett Falkenberg som verkligen bjöd upp till kamp.

– Det var en knapp timmes spel där Falkenberg kommer in i matchen och vi har det jobbigt emellanåt. Krickan gör en räddning och vi gör några bra försvarsinsatser genom Joona, Rasmus och Will. Sen kommer de två målen i slutet och då blir det självklart men det finns lite annat bakom resultatet, säger Häckentränaren.


BK Häckens 2-0-målskytt Daleho Irandust var dock aldrig riktigt orolig trots den sköra ledningen.

– Jag tycker det var rätt lugnt, jag vet att vi är starka i försvarsspelet och vi har fler målchanser än dem. Och hade de gjort mål hade de backat hem och då hade vi ändå avgjort. Åtta matcher kvar nu, vi siktar så klart på att ta 24 poäng, gör vi det så borde det räcka rätt långt, säger han.


BK Häckens 3-1-mål gjordes av Kwame Kizito, hans första allsvenska mål. Nu är det matchledigt i två veckor innan AIK kommer på besök till Bravida Arena den 15 september.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.